Recept
« Terug naar recepten
Lamsschouder met pastinaakpuree
PT90M
Lamsschouder met pastinaakpuree
Een heerlijk lamsschouder met pastinaakpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Basisreceptuur:NRC - Menno Steketee + eigen inbreng
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschouder met pastinaakpuree te bereiden
-Lamsschouder onder en boven 4 kepen geven in het vlees en daarin een laurierblad steken met een een 1/2 teentje knoflook.
-Dan de schouder ruim insmeren met olijfolie en peper met zout.
-Leg de bout in de hete oven en houd hem er 15 minuten in.
-Dan oven op 160°C zetten en de schouder nog eens een uurtje laten braden. Daartussendoor zo nu en dan opnieuw bestrijken met olie.
-Ondertussen de pastinaak gaar koken in het melkroommengsel met de fijngesnipperde knoflook en vervolgens pureren (staaf of blender). Roer er 1 ei door.
Dan op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout.
-Dan de schouder ruim insmeren met olijfolie en peper met zout.
-Leg de bout in de hete oven en houd hem er 15 minuten in.
-Dan oven op 160°C zetten en de schouder nog eens een uurtje laten braden. Daartussendoor zo nu en dan opnieuw bestrijken met olie.
-Ondertussen de pastinaak gaar koken in het melkroommengsel met de fijngesnipperde knoflook en vervolgens pureren (staaf of blender). Roer er 1 ei door.
Dan op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op: Gesneden lam met de pastinaak-crème en daarnaast gekookte asperges.
deuxchapeaux zegt:
Niki,Het lam kan zowel met als zonder bot klaar gemaakt worden.
Zonder bot is echter makkelijker en meer.
Jan A