Recept
« Terug naar recepten
Lamsschouder met tomaat en olijven
PT90M
Lamsschouder met tomaat en olijven
Een heerlijk lamsschouder met tomaat en olijven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschouder met tomaat en olijven te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in olijfolie. Doe er de ui en de knoflook bij. Blus met 200 ml fond en laat het vocht volledig verdampen.
Doe alles in een ovenschaal, leg er de kruiden bij en overgiet met de rest van de fond. Zet 1 à 1,5 uur in de oven. Bedruip ondertussen regelmatig met de jus.
Leg 10 minuten voor het einde van de gaartijd de tomaatjes en olijven bij het vlees en strooi er de pijnboompitten bij.
Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer het met de tomaten en olijven.
Lekker met aardappelgratin.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in olijfolie. Doe er de ui en de knoflook bij. Blus met 200 ml fond en laat het vocht volledig verdampen.
Doe alles in een ovenschaal, leg er de kruiden bij en overgiet met de rest van de fond. Zet 1 à 1,5 uur in de oven. Bedruip ondertussen regelmatig met de jus.
Leg 10 minuten voor het einde van de gaartijd de tomaatjes en olijven bij het vlees en strooi er de pijnboompitten bij.
Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer het met de tomaten en olijven.
Lekker met aardappelgratin.