Recept
« Terug naar recepten
Lamsschouder Ragu II met Pappardelle
PT150M
Lamsschouder Ragu II met Pappardelle
Een heerlijk lamsschouder ragu ii met pappardelle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschouder Ragu II met Pappardelle te bereiden
1).In een anti aanbakpan de soffritto maken. Deze moet zacht zijn en de meeste vloeistof kwijt zijn
2).Terzelfder tijd het zeer klein gemaakte vlees rul bakken in de olie en blijven roeren tot het vlees grijs is geworden
3).Doe de soffritto bij het vlees en roer goed om.
4).De tomaten uit blik en het tomatenconcentraat gaan er bij met alle kruiderijenen de wijn.
5).Zo nu en dan roeren (en vergeet niet bodem en zijkanten te schrapen om aanbakken te voorkomen) totdat het vocht uit de massa is verdwenen.
5).Doe nu de kippenbouillon er bij en laat net zo lang sudderen op zeer laag vuur totdat het meeste vocht is verdampt.
6).Ondertussen kan op het eind volgens de regelen van de kunst de pasta worden gekookt, afgegoten en direct voorzien van 1 eetlepel roomboter en 1 eetlepel olijfolie.
2).Terzelfder tijd het zeer klein gemaakte vlees rul bakken in de olie en blijven roeren tot het vlees grijs is geworden
3).Doe de soffritto bij het vlees en roer goed om.
4).De tomaten uit blik en het tomatenconcentraat gaan er bij met alle kruiderijenen de wijn.
5).Zo nu en dan roeren (en vergeet niet bodem en zijkanten te schrapen om aanbakken te voorkomen) totdat het vocht uit de massa is verdwenen.
5).Doe nu de kippenbouillon er bij en laat net zo lang sudderen op zeer laag vuur totdat het meeste vocht is verdampt.
6).Ondertussen kan op het eind volgens de regelen van de kunst de pasta worden gekookt, afgegoten en direct voorzien van 1 eetlepel roomboter en 1 eetlepel olijfolie.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de pappardelle over de voorgewarmde borden en schep daarover de ragu. Strooi daarover de kaas en eventueel nog wat extra gesnipperde munt.