Recept
« Terug naar recepten
Lamsschouder Stoof met Pastinaak
PT140M
Lamsschouder Stoof met Pastinaak
Een heerlijk lamsschouder stoof met pastinaak recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschouder Stoof met Pastinaak te bereiden
1).Fruit de uien aan in de hete olie en doe er dan alle poeder-kruiden bij tot die hun geuren afgeven. Vervolgens al roerend het vlees aanbakken tot het gaat verkleuren naar de bruine kant.
2).Doe de prei er bij en flens het in ongeveer 5 minuten.
3).Doe nu de wortel er bij en de pastinaak en laat die ook nog eens 10 minuten meebakken.
4).De bladkruiden er bij doen met de bouillon. Breng snel aan de kook. Deksel er op en 1 uur laten sudderen op laag vuur.
5).Nu gaan de aardappels er bij en kook die in 20 minuten gaar met gesloten deksel.
6).Nu deksel er af en het vocht grotendeels wegkoken
2).Doe de prei er bij en flens het in ongeveer 5 minuten.
3).Doe nu de wortel er bij en de pastinaak en laat die ook nog eens 10 minuten meebakken.
4).De bladkruiden er bij doen met de bouillon. Breng snel aan de kook. Deksel er op en 1 uur laten sudderen op laag vuur.
5).Nu gaan de aardappels er bij en kook die in 20 minuten gaar met gesloten deksel.
6).Nu deksel er af en het vocht grotendeels wegkoken
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een ongecompliceerde couscous bij en een groene salade.
Anna zegt: