DIEN OP: Met de gehakte groene kruiden over het gerecht gestrooid.Je kunt het zo geven,maar ook met wat couscous.
***
NOOT:Het gerecht kan ook geheel worden toebereid in een Tajine.
Recept
« Terug naar recepten
Lamsvlees met Sperziebonen Tajine
PT150M
Lamsvlees met Sperziebonen Tajine
Een heerlijk lamsvlees met sperziebonen tajine recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Marokkaanse kennis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsvlees met Sperziebonen Tajine te bereiden
*Bak het lamsvlees aan in de pan met dikke bodem en fruit vervolgens de ui en knoflook aan bij het vlees
*Maak een mengsel van saffraan.ketumbar, djinten,gemberpoeder,paprikapoeder,peper en evt.zout en strooi de helft ervan over het vlees.
*Leg de tomaten op het vlees envstrooi dan de rest van het kruidenmengsel er over. Sluit de pan en laat dit mengsel een 30 minuten stoven.
*Dan de sperziebonen er op doen deksel er op en dan 60 -75 minuten laten stoven (het vlees zal dan wel gaar zijn).
Doe wat water er bij,zodra blijkt dat de massa te droog wordt.
Zo'n 10 minuten voor einde kooktijd de citroen en de olijven
toevoegen
*Maak een mengsel van saffraan.ketumbar, djinten,gemberpoeder,paprikapoeder,peper en evt.zout en strooi de helft ervan over het vlees.
*Leg de tomaten op het vlees envstrooi dan de rest van het kruidenmengsel er over. Sluit de pan en laat dit mengsel een 30 minuten stoven.
*Dan de sperziebonen er op doen deksel er op en dan 60 -75 minuten laten stoven (het vlees zal dan wel gaar zijn).
Doe wat water er bij,zodra blijkt dat de massa te droog wordt.
Zo'n 10 minuten voor einde kooktijd de citroen en de olijven
toevoegen