Recept
« Terug naar recepten
Lamsvleessalade met vijgensaus
PT90M
Lamsvleessalade met vijgensaus
Een heerlijk lamsvleessalade met vijgensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsvleessalade met vijgensaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Verhit 1 el olijfolie in een ondiepe vuurvaste kasserol op een matig hoog vuur.
Braad het stuk lamsvlees 10-12 min in de hete olie aan tot het rondom bruin is gebakken.
Strooi er dan het zout en wat peper over en zet de kasserol in de oven.
Braad het vlees ca 1 uur wanneer het nog wat rosé van binnen moet blijven en 1 uur en 15 min. als u het helemaal gaar wilt hebben.
Neem het vlees daarna uit de kasserol en laat het afkoelen.
Zet de kasserol opnieuw op een matig hoog vuur.
Doe er 1 el olijfolie, de vijgen, sjalot, tijm en wat peper in.
Bak het mengsel 3 min. onder regelmatig roeren.
Voeg daarna de bouillon en 2 el azijn toe.
Draai het vuur laag en laat het mengsel 5 min. heel zachtjes sudderen.
Haal 10 stukken vijg uit de kasserol en zet ze weg.
Leeg de kasserol daarna in een keukenmachine of blender en pureer het mengsel tot een saus.
Schraap daarbij tenminste een keer de wand van de mengbeker schoon.
Doe de saus over in een kom en zet die in de koelkast.
Snij het lamsvlees dwars op de draad in plakken.
Maak de gemengde sla aan met de overgebleven olijfolie, walnootolie en
azijn en maal er flink wat peper over.
Schik de aangemaakte sla op afzonderlijke borden en schik er de plakken lamsvlees op.
Giet de vijgensaus over het vlees.
Garneer elk bord met 2 stukjes vijg en desgewenst met takjes tijm.
Dien op.
Verhit 1 el olijfolie in een ondiepe vuurvaste kasserol op een matig hoog vuur.
Braad het stuk lamsvlees 10-12 min in de hete olie aan tot het rondom bruin is gebakken.
Strooi er dan het zout en wat peper over en zet de kasserol in de oven.
Braad het vlees ca 1 uur wanneer het nog wat rosé van binnen moet blijven en 1 uur en 15 min. als u het helemaal gaar wilt hebben.
Neem het vlees daarna uit de kasserol en laat het afkoelen.
Zet de kasserol opnieuw op een matig hoog vuur.
Doe er 1 el olijfolie, de vijgen, sjalot, tijm en wat peper in.
Bak het mengsel 3 min. onder regelmatig roeren.
Voeg daarna de bouillon en 2 el azijn toe.
Draai het vuur laag en laat het mengsel 5 min. heel zachtjes sudderen.
Haal 10 stukken vijg uit de kasserol en zet ze weg.
Leeg de kasserol daarna in een keukenmachine of blender en pureer het mengsel tot een saus.
Schraap daarbij tenminste een keer de wand van de mengbeker schoon.
Doe de saus over in een kom en zet die in de koelkast.
Snij het lamsvlees dwars op de draad in plakken.
Maak de gemengde sla aan met de overgebleven olijfolie, walnootolie en
azijn en maal er flink wat peper over.
Schik de aangemaakte sla op afzonderlijke borden en schik er de plakken lamsvlees op.
Giet de vijgensaus over het vlees.
Garneer elk bord met 2 stukjes vijg en desgewenst met takjes tijm.
Dien op.