KookJij

Langzaam gegaarde kabeljauw (zie opm)

Een heerlijk langzaam gegaarde kabeljauw (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Hans van Wolde
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Langzaam gegaarde kabeljauw (zie opm) te bereiden

Schil de aardappels en snij in stukken.
Kook ze gaar in half water/half melk met wat zout.
Giet ze af en vang het vocht op.
Maak een puree met wat boter en kookvocht.
KABELJAUW:
Portioneer de kabeljauw en smeer de stukjes kabeljauw in met een weinig olijfolie, kruid ze een met peper en zout en laat 15 minuten op kamertemperatuur komen.
Leg de kabeljauw op een bakplaat met gaatjes in de stoomoven in wat olie garen op 70 graden C., de kabeljauw is gaar als je de vis kan verdelen in lamellen.
Dit duurt afhankelijk van de dikte ongeveer 8-10 minuten.
PISTACHNOOTJES:
Haal het schilletje van de pistach nootjes door ze even te blancheren.
Droog ze in een oven van 90 gradenC. tot ze krokant zijn, maar laat ze niet verkleuren.
Hak ze fijn maar niet tot gruis.
BEURRE NOISETTE:
Laat de boter zachtjes lichtbruin worden tot het een lichte notensmaak krijgt.
Zeef de vaste stoffen eruit.
Breng op smaak met balsamicoazijn.
WITLOF:
Snij witlof in de lengte in tweeen.
Verwijder de bittere kern maar zorg dat de blaadjes nog aan elkaar vast blijven.
Karameliseer de witlof in wat olijfolie met suiker en honingop een matig hoog vuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Ria de Jager,

Fijn dat het lekker is.
succes met het koken.
Gr. Bert:);)
Ria de Jager

Ria de Jager zegt:
lekker
bertal

bertal zegt:
Wim:
Wat geweldig dat jullie genoten hebben van dit recept.
Zelf hebben we dit recept op de kookclub ook al eens klaargemaakt.
Zelf heb ik niet in de horeca gewerkt, maar ben machinist geweest bij de NS.
Maar ben sinds 1996 hobbykok, ben al 9 jaar gepensioneerd.
Maar koken is toch wel mijn hobby en dan vooral de Italiaanse keuken.'Wat leuk dat je dit nog met je ouders kan doen, en natuurlijk een goed glas wijn.
Geniet er maar van.
en natuurlijk succes met het koken.
:);)
m.v.g. Bert Allers
wim

wim zegt:
Bert ik ben iets te ver door gegaan over onze eigen Noord Zee vis.daardoor heb ik niet je recept beschreven. Het in nu 14.32 u en hebben met z`n viertjes Pa.Ma.Vrouw en Ik dit recept vanmiddag 12.30u heerlijk gegeten in de tuin en het was alleen maar stil we hebben zo genoten en je weet het Onze Pa is visliefhebber first class.Met een heerlijke gekoelde witte Macon kon het geheel niet meer stuk.Terwijl ze nu nog aan het nagenieten zijn type ik snel even dit mailtje.ze weten wat verse vis!! is en nu ook wie Bert Allers is. dus twee vliegen in èèn klap.Mi8sschien kunnen we nog wel eens mailen met elkaar over de versheid en de presentatie ervan ,ik heb ook 30 jaar inde horeca gewerkt en een eigen zaak gehad,dus gesprekstof genoeg.Nogmaals bedankt voor je hèèrlijke recept.
Fam DE Boer:);):p
wim

wim zegt:
Bert je snapt gelukkig wat ik bedoel toch ? hèèrlijk is èèrlijk.:p;)
wim

wim zegt:
Bert je bedoelt wat ik snap!!!!
Begin nooit een visrecept als je toch niet weet wat je eet.

hoop nog veel van deze recepten van jou!! te mogen ontvangen.

Fam .de Boer Vissersfamilie.
Bert ik kan je nog langer aan de lijn houden ,en ik kan je ook veel vertellen over vlees,maar de moraal van dit verhaal,zonder Vis! en Vlees!waren we er niet meer allemaal.

Bert Topper:p:)
bertal

bertal zegt:
Hallo Wim:
Aangezien ik in Venlo woon is het hier moeilijk om echte (verse)vis te kopen.
Maar ik ga meestal naar de sligro of Hanos en dan gaat 't nog wel.
Maar buiten dit verhaaltje om, heb je een goede reclame gemaakt voor de Hollandse vissers, waarvoor mijn dank.
verder veel succes met het koken:);)
m.v.g. Bert Allers
wim

wim zegt:
Bert dit is een visrecept waarbij je de vissmaak blijft behouden.Ik ben naar de Versmarkt!! in Urk geweest en heb daar schitterende verse !! kabeljauw gehaald en met vers bedoel ik dan ook vers!Het recept moet volgens mij eerlijk en heerlijk zijn.Ik raad dan ook mensen aan om als ze echte vis willen eten eens een keer naar de versmarkt te gaan i.p.v die supermarkt surrogaat gekweekte vis.Een schande wat daar aan waardeloze vis ligt waar je ook nog een belachelijke prijs voor moet betalen.Mensen wees een keer eerlijk tegen een eerlijk stukje vis Vers! van onze Hollandse Visservloot,je eet niet alleen vèèl en veel lekkerder maar je steunt hierbij ook onze vissers die dag en nacht voor ons aan het het vissen zijn met alle gevaren die dat met zich meebrengt;)