Recept
« Terug naar recepten
Langzaam gegaarde kabeljauw (zie opm)
PT45M
Langzaam gegaarde kabeljauw (zie opm)
Een heerlijk langzaam gegaarde kabeljauw (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Hans van Wolde
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Langzaam gegaarde kabeljauw (zie opm) te bereiden
Schil de aardappels en snij in stukken.
Kook ze gaar in half water/half melk met wat zout.
Giet ze af en vang het vocht op.
Maak een puree met wat boter en kookvocht.
KABELJAUW:
Portioneer de kabeljauw en smeer de stukjes kabeljauw in met een weinig olijfolie, kruid ze een met peper en zout en laat 15 minuten op kamertemperatuur komen.
Leg de kabeljauw op een bakplaat met gaatjes in de stoomoven in wat olie garen op 70 graden C., de kabeljauw is gaar als je de vis kan verdelen in lamellen.
Dit duurt afhankelijk van de dikte ongeveer 8-10 minuten.
PISTACHNOOTJES:
Haal het schilletje van de pistach nootjes door ze even te blancheren.
Droog ze in een oven van 90 gradenC. tot ze krokant zijn, maar laat ze niet verkleuren.
Hak ze fijn maar niet tot gruis.
BEURRE NOISETTE:
Laat de boter zachtjes lichtbruin worden tot het een lichte notensmaak krijgt.
Zeef de vaste stoffen eruit.
Breng op smaak met balsamicoazijn.
WITLOF:
Snij witlof in de lengte in tweeen.
Verwijder de bittere kern maar zorg dat de blaadjes nog aan elkaar vast blijven.
Karameliseer de witlof in wat olijfolie met suiker en honingop een matig hoog vuur.
Kook ze gaar in half water/half melk met wat zout.
Giet ze af en vang het vocht op.
Maak een puree met wat boter en kookvocht.
KABELJAUW:
Portioneer de kabeljauw en smeer de stukjes kabeljauw in met een weinig olijfolie, kruid ze een met peper en zout en laat 15 minuten op kamertemperatuur komen.
Leg de kabeljauw op een bakplaat met gaatjes in de stoomoven in wat olie garen op 70 graden C., de kabeljauw is gaar als je de vis kan verdelen in lamellen.
Dit duurt afhankelijk van de dikte ongeveer 8-10 minuten.
PISTACHNOOTJES:
Haal het schilletje van de pistach nootjes door ze even te blancheren.
Droog ze in een oven van 90 gradenC. tot ze krokant zijn, maar laat ze niet verkleuren.
Hak ze fijn maar niet tot gruis.
BEURRE NOISETTE:
Laat de boter zachtjes lichtbruin worden tot het een lichte notensmaak krijgt.
Zeef de vaste stoffen eruit.
Breng op smaak met balsamicoazijn.
WITLOF:
Snij witlof in de lengte in tweeen.
Verwijder de bittere kern maar zorg dat de blaadjes nog aan elkaar vast blijven.
Karameliseer de witlof in wat olijfolie met suiker en honingop een matig hoog vuur.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Wat geweldig dat jullie genoten hebben van dit recept.
Zelf hebben we dit recept op de kookclub ook al eens klaargemaakt.
Zelf heb ik niet in de horeca gewerkt, maar ben machinist geweest bij de NS.
Maar ben sinds 1996 hobbykok, ben al 9 jaar gepensioneerd.
Maar koken is toch wel mijn hobby en dan vooral de Italiaanse keuken.'Wat leuk dat je dit nog met je ouders kan doen, en natuurlijk een goed glas wijn.
Geniet er maar van.
en natuurlijk succes met het koken.
:);)
m.v.g. Bert Allers
wim zegt:
Fam DE Boer:);):p
wim zegt:
Begin nooit een visrecept als je toch niet weet wat je eet.
hoop nog veel van deze recepten van jou!! te mogen ontvangen.
Fam .de Boer Vissersfamilie.
Bert ik kan je nog langer aan de lijn houden ,en ik kan je ook veel vertellen over vlees,maar de moraal van dit verhaal,zonder Vis! en Vlees!waren we er niet meer allemaal.
Bert Topper:p:)
bertal zegt:
Aangezien ik in Venlo woon is het hier moeilijk om echte (verse)vis te kopen.
Maar ik ga meestal naar de sligro of Hanos en dan gaat 't nog wel.
Maar buiten dit verhaaltje om, heb je een goede reclame gemaakt voor de Hollandse vissers, waarvoor mijn dank.
verder veel succes met het koken:);)
m.v.g. Bert Allers
wim zegt:
bertal zegt:
Fijn dat het lekker is.
succes met het koken.
Gr. Bert:);)