KookJij

Lasagne a la pap

Een heerlijk lasagne a la pap recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne a la pap te bereiden

Snijd de wortels en bleekselderij in dunne plakjes.
De kipfilet in kleine blokjes snijden.
Bak in de hapjespan de wortels en de bleekselderij ± 5 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak dit rul.
Bak ondertussen in de kleine koekenpan het ontbijtspek. Als het gehakt bruin wordt van kleur voeg de kipfilet toe en laat deze wit van kleur worden.
Los het runderbouillon blokje op in circa ½ liter water.
Als de spekblokjes mooi bruin van kleur zijn voeg ze toe aan het gehakt, kip, wortels, bleekselderij. Zorg wel dat er niet te veel vet mee loopt. Giet de ½ liter runderbouillon in de pan met de ingrediënten en doe er de theelepel tomatenpuree bij roer dit alles goed door en voeg strooi wat nootmuskaat toe en roer opnieuw. Zorg dat alles onder 'water' staat met de bouillon en voeg eventueel nog wat water toe.
Laat dit alles een uurtje zachtjes sudderen en roer af en toe door. Steek of zet de oven aan op 200ºC.
Neem het steelpannetje en smelt hierin de 50 gram boter (laat het niet bruin worden)en voeg de eetlepels bloem toe. Roer dit alles tot een lobbige massa. Voeg nu langzaam al roerend de slagroom toe en de melk. Blijf goed roeren zodat het geheel een mooie gladde substantie wordt. De béchamelsaus is klaar.
Beboter de ovenschaal en begin met een dun laagje vulling wat béchamelsaus en bestrooi wat met de parmezaansekaas .Leg hierop de lasagne bladen en herhaal dit en eindig met vulling en de parmezaanse kaas. Zet de schotel ± 45 minuten in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst