Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met groene groenten
PT35M
Lasagne met groene groenten
Een heerlijk lasagne met groene groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Lasagne met groene groenten te bereiden
1. Blancheer de spinazieblaadjes een minuut in gezouten water. Laat schrikken en uitlekken in een vergiet. Pureer de helft van de spinazie met de ricotta. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2. Snij de preistengels horizontaal doormidden. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Spoel onder de koudwaterkraan. Haal de blaadjes uit elkaar en laat ze plat opdrogen. Snij met een scherp mes de zalm in flinterdunne plakjes.
3. Strijk een ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Leg er een vel lasagne in, daarop een laagje spinaziepuree, spinazieblaadjes, preibladjes en plakjes zalm. Kruid de zalm met peper en zout. Werk zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
Eindig met een laagje spinaziepuree en daarop preiblaadjes. Bestrooi met parmezaan en paneermeel en besprenkel met de olijfolie. Zet 20 tot 25 minuten in de oven op 200°C.
2. Snij de preistengels horizontaal doormidden. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Spoel onder de koudwaterkraan. Haal de blaadjes uit elkaar en laat ze plat opdrogen. Snij met een scherp mes de zalm in flinterdunne plakjes.
3. Strijk een ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Leg er een vel lasagne in, daarop een laagje spinaziepuree, spinazieblaadjes, preibladjes en plakjes zalm. Kruid de zalm met peper en zout. Werk zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
Eindig met een laagje spinaziepuree en daarop preiblaadjes. Bestrooi met parmezaan en paneermeel en besprenkel met de olijfolie. Zet 20 tot 25 minuten in de oven op 200°C.