Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met prei en ham
PT15M
Lasagne met prei en ham
Een heerlijk lasagne met prei en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne met prei en ham te bereiden
Snijd de gewassen prei in fijne ringen.
Maak een roux van de 70 g boter en de 70 g bloem voor de bechamelsaus. Voeg er de melk aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er een beetje citroensap bij. Even laten doorkoken en dan van het vuur halen. Kaas toevoegen.
Voeg de prei toe aan de kaassaus. Door de warmte van de saus gaart de prei.
Vet 4 ovenschaaltjes in met wat olie. Start met een lasagnablad, daarna saus en ham.
Doe dit zo 4 maal. Eindig met een laagje saus. Bestrooi met wat gemalen kaas.
Steek de lasagne 25 min in een voorverwarmde oven op 180°c.
Maak een roux van de 70 g boter en de 70 g bloem voor de bechamelsaus. Voeg er de melk aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er een beetje citroensap bij. Even laten doorkoken en dan van het vuur halen. Kaas toevoegen.
Voeg de prei toe aan de kaassaus. Door de warmte van de saus gaart de prei.
Vet 4 ovenschaaltjes in met wat olie. Start met een lasagnablad, daarna saus en ham.
Doe dit zo 4 maal. Eindig met een laagje saus. Bestrooi met wat gemalen kaas.
Steek de lasagne 25 min in een voorverwarmde oven op 180°c.
svermaut zegt: