Recept
« Terug naar recepten
Lasagnetorentje met pesto
PT30M
Lasagnetorentje met pesto
Een heerlijk lasagnetorentje met pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Gudrun Vandeputte
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagnetorentje met pesto te bereiden
Snij 24 rondjes (7 cm diameter) uit de lasagnevellen. Was en stoof de spinazie met een klontje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snij de mozzarella in plakjes. Laat de gehakte tomaten kort uitzweten in een pan met een beetje olijfolie. Voeg gehakte basilicum, peper en zout toe. Bouw vervolgens torentjes op: begin met een pastavelletje, daarop komt een hoopje spinazie, opnieuw een lasagnevelletje, dan een plakje mozzarella, een pastavelletje, wat tomatenfondue en nog eens alles opnieuw om te eindigen met de tomatenfondue. De torentjes worden een 8-tal minuten gaargestoomd. Bereid de pesto door alle aangegeven ingrediënten fijn te malen. Schik de pastatorentjes in het midden van warme borden. Lepel de pestosaus rond de constructies en werk af met parmezaanschilfers en gefrituurde basilicumblaadjes.