Recept
« Terug naar recepten
Lauw slaatje van kipfilet Val Dieu op carpaccio van kastanjechampignons
PT20M
Lauw slaatje van kipfilet Val Dieu op carpaccio van kastanjechampignons
Een heerlijk lauw slaatje van kipfilet val dieu op carpaccio van kastanjechampignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauw slaatje van kipfilet Val Dieu op carpaccio van kastanjechampignons te bereiden
Snij elke kipfilet in de lengte in 6 gelijke repen.
Wentel de kippenreepjes door de rozemarijn.
Meng de notenolie met de xeresazijn en kruid met peper en zout.
Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de reepjes kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Snij de kastanjechampignons in fijne schijfjes net voor het afwerken.
Maak op elk bord een bedje van champignonschijfjes en leg er in het midden rucola op. Besprenkel met vinaigrette
en leg er 3 repen kip rond. Verdeel de rest van de olijfolie rond de champignons en versier het bord met parmezaanschilfers. Bestrooi lichtjes met zeezout.
Wentel de kippenreepjes door de rozemarijn.
Meng de notenolie met de xeresazijn en kruid met peper en zout.
Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de reepjes kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Snij de kastanjechampignons in fijne schijfjes net voor het afwerken.
Maak op elk bord een bedje van champignonschijfjes en leg er in het midden rucola op. Besprenkel met vinaigrette
en leg er 3 repen kip rond. Verdeel de rest van de olijfolie rond de champignons en versier het bord met parmezaanschilfers. Bestrooi lichtjes met zeezout.