Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme heilbot met garnalen (zie opm)
PT45M
Lauwwarme heilbot met garnalen (zie opm)
Een heerlijk lauwwarme heilbot met garnalen (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme heilbot met garnalen (zie opm) te bereiden
Snijd voor het schuim het citroengras in de lengte door zodat het gemakkelijk zijn smaak los laat.
Snijd de verbena grof en voeg beide toe aan de melk. Breng de melk aan de kook, laat hem afkoelen en zet hem een dag in de koeling zodat de smaken er volledig in kunnen trekken.
Stoof voor de garnalenroom de sjalotjes met de garnalenkoppen aan.
Bevochtig ze met de Noilly Prat, de wijn en de visbouillon.
Laat dit tot een kwart inkoken. Laat ze afkoelen.
Passeer de saus door een fijne zeef, voeg kerrie en de zure room toe en breng op smaak met zout en cayennepeper.
Schuim de garnalenroom voor gebruik op met de staafmixer.
Snijd met een scherp mes dunne plakken van de heilbot en verdeel hem over de borden. Giet er wat olijfolie over en geef de vis even een korte tik in de oven op 150°C.
Spoel de paddenstoelen enkele keren kort en bak ze in wat olijfolie.
Snijd de verbena grof en voeg beide toe aan de melk. Breng de melk aan de kook, laat hem afkoelen en zet hem een dag in de koeling zodat de smaken er volledig in kunnen trekken.
Stoof voor de garnalenroom de sjalotjes met de garnalenkoppen aan.
Bevochtig ze met de Noilly Prat, de wijn en de visbouillon.
Laat dit tot een kwart inkoken. Laat ze afkoelen.
Passeer de saus door een fijne zeef, voeg kerrie en de zure room toe en breng op smaak met zout en cayennepeper.
Schuim de garnalenroom voor gebruik op met de staafmixer.
Snijd met een scherp mes dunne plakken van de heilbot en verdeel hem over de borden. Giet er wat olijfolie over en geef de vis even een korte tik in de oven op 150°C.
Spoel de paddenstoelen enkele keren kort en bak ze in wat olijfolie.