In Hongarije gebruikt men letcso zowel als hoofdgerecht of bij het ontbijt.
Men mengt dit normaal met gerookte worstjes of met roerei.
De pulp welke ik gebruikte was Italiaanse met kruiden.
Men kan dit invriezen.
Recept
« Terug naar recepten
Lecsó Italiaanse variant
PT60M
Lecsó Italiaanse variant
Een heerlijk lecsó italiaanse variant recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lecsó Italiaanse variant te bereiden
Fruit de ajuin zachtjes glazig in wat bakboteer en olie.
Verwijder de ajuin uit de pan, laat afkoelen en meng met paprikapoeder.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika.
Snij de paprika in stukjes van enkele cm.
Fruit de paprika glazig op een zacht vuurtje.
Breng ajuin, paprika en tomaat of tomaatpulp en 1 aardappel in blokjes in de wok.
Voeg nog wat water toe zodat alles onder staat.
Laat zachtjes stoven.
Voeg op het einde kruiden toe.
Kan als stoofgroenten gebruikt worden.
Verwijder de ajuin uit de pan, laat afkoelen en meng met paprikapoeder.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika.
Snij de paprika in stukjes van enkele cm.
Fruit de paprika glazig op een zacht vuurtje.
Breng ajuin, paprika en tomaat of tomaatpulp en 1 aardappel in blokjes in de wok.
Voeg nog wat water toe zodat alles onder staat.
Laat zachtjes stoven.
Voeg op het einde kruiden toe.
Kan als stoofgroenten gebruikt worden.
Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tineket zegt:
Tineke zegt:
Riafon zegt:
Het is lichtgroene paprika, puntvormig en niet rond zoals de Californische. De paprika is zacht van smaak. Je kan ze rauw eten bij het ontbijt. In Hongarije vind je deze paprika op markten en in grootwarenhuizen.
In België is deze soort soms te koop op de zaterdagmarkt in Antwerpen. Deze soort wordt gebruikt voor het bereiden van " gevulde paprika of in het Hongaars Töltet paprika.
Opgelet er is ook donker groene, puntvormige paprika welke wel pikant kan smaken. De TV-parika is een hoofdbestanddeel van het Hongaarse gerecht " lecso".
riafon zegt:
TV paprika is iets typisch Hongaars. In Belgie is deze paprika ook verkrijgbaar op de zaterdagmarkt in Antwerpen.
Het is een lichtgroene paprika in de vorm van een punt en niet bolvormig zoals de Californische. Normaal is het zachte paprika maar er is ook scherpe . Deze laatste is wat donker groen van kleur.
De vitamine paprika is een kleine rode paprika , ongeveer de helft van een Californische. Normaal gebruiken de Hongaren alleen de TV paprika.
Als worst gebruikt men de lecso kolbasz. Deze te vergelijken met de gerookte worst uit bv Gelderland.
Veel kooksucces.
liske zegt:
riafon zegt:
Ik heb even het boek " Hongaarse specialiteiten geraadpleegd. Daar wordt de zgn TV-paprika beschrevezn als "Tölteni valo parika " lichtgeel en puntig en zacht van smaak. De donker groene puntige is de scherpe. Het is niet de kleine puntige parik zoals de Chili paprika. Het is een goedkope zachte paprika. Wij brengen hem ook mee uit Hongarije. Je kan de lecso ook invriezen;