Recept
« Terug naar recepten
Lekker borrelhapje
PT30M
Lekker borrelhapje
Een heerlijk lekker borrelhapje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lekker borrelhapje te bereiden
-De aardappelen schillen en raspen.
-De rasp in een theedoek of kaasdoek doen en goed uitwringen.
-De ui raspen en bij de aardappelen doen.
-De eieren, kaas en peper en zout goed erdoor mengen.
-Verhit olie in een ruime koekenpan en maak met 1 eetlepel van het mengsel kleine hoopjes en duw deze plat tot de grote van chips, ongeveer 2 a 3 mm dik.
-Als de randjes bruin zijn, omdraaien en bruin bakken en laten uitlekken op keukenpapier.
-De suçuk in plakjes snijden en even bakken ofwel even in de magnetron (2 minuutjes) en laten uitlekken op keukenpapier.
-Op ieder "aardappelchipje" een plakje suçuk leggen en een stukje tomaat.
-Bestrooien met fijngehakte bieslook.
-De rasp in een theedoek of kaasdoek doen en goed uitwringen.
-De ui raspen en bij de aardappelen doen.
-De eieren, kaas en peper en zout goed erdoor mengen.
-Verhit olie in een ruime koekenpan en maak met 1 eetlepel van het mengsel kleine hoopjes en duw deze plat tot de grote van chips, ongeveer 2 a 3 mm dik.
-Als de randjes bruin zijn, omdraaien en bruin bakken en laten uitlekken op keukenpapier.
-De suçuk in plakjes snijden en even bakken ofwel even in de magnetron (2 minuutjes) en laten uitlekken op keukenpapier.
-Op ieder "aardappelchipje" een plakje suçuk leggen en een stukje tomaat.
-Bestrooien met fijngehakte bieslook.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Je kan hier ook nog kleine blokjes fetakaas op leggen.