KookJij

Lekkerbekjes

Nadat wij meestal bij de visboer lekkerbekjes haalden ging ik toch zelf eens proberen wat dus een heerlijke verrassing werd.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lekkerbekjes te bereiden

  1. Ik heb de heekfilet 'n keer doorgesneden zodat hij goed in de hapjespan past.
  2. Doe de bloem met viskruiden in schaal of kom en roer dit droog door elkaar en giet er dan beetje bij beetje het bier bij, roer het met een mixer tot een gladde saus. Iets dikker dan pannenkoekbeslag.
  3. Verhit de olie of frituurvet in de hapjespan.
  4. Doe peper en zout aan weerszijden van de heekfilet en haal dit door het beslag en leg voorzichtig in de hete olie. Niet teveel gelijk bakken.
  5. Bak eerst op de vel ong. 3 min. en draai dan voorzichtig om en bak nog 1 minuut.
  6. Laat de filet uitlekken op keukenrol.
  7. Doe er naderhand nog wat viskruiden op voor de liefhebber.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Wij hebben er eigengemaakte frieten bij gegeten, maar met een boterham smaakt het ook goed als lunch.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst