Recept
« Terug naar recepten
Lengfilet met verse dragon, Chinese rijst en tomaat
PT45M
Lengfilet met verse dragon, Chinese rijst en tomaat
Een heerlijk lengfilet met verse dragon, chinese rijst en tomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lengfilet met verse dragon, Chinese rijst en tomaat te bereiden
Pocheer de lengfilet in de visfumet. Haal de vis uit het nat en houd hem warm in de oven.
Kook de rijst gaar. Vermeng de suiker met een weinig dragonazijn en roer door de rijst.
Laat de visfumet met nog wat dragonazijn en enkele blaadjes dragon inkoken. Bind dan met de roux en voeg de room toe. Doe er op het laatst wat geraspte gember bij, maar let op, de wortel heeft een sterke smaak.
Ontdoe de halve tomaat van vel en pitjes. Snijd hem, samen met de broccoli, in kleine stukjes. Smoor de groenten in een weinig olijfolie. Voeg peper, zout en gesnipperde basilicum toe en maak er een mini-ratatouille van.
Serveer de lengfilets en de zoetzure rijst op warme borden. Leg er wat ratatouille bij en omkrans het gerecht met enkele lepels saus. Versier eventueel met een kwartje tomaat (ontveld en ontpit) en een toefje basilicum.
Kook de rijst gaar. Vermeng de suiker met een weinig dragonazijn en roer door de rijst.
Laat de visfumet met nog wat dragonazijn en enkele blaadjes dragon inkoken. Bind dan met de roux en voeg de room toe. Doe er op het laatst wat geraspte gember bij, maar let op, de wortel heeft een sterke smaak.
Ontdoe de halve tomaat van vel en pitjes. Snijd hem, samen met de broccoli, in kleine stukjes. Smoor de groenten in een weinig olijfolie. Voeg peper, zout en gesnipperde basilicum toe en maak er een mini-ratatouille van.
Serveer de lengfilets en de zoetzure rijst op warme borden. Leg er wat ratatouille bij en omkrans het gerecht met enkele lepels saus. Versier eventueel met een kwartje tomaat (ontveld en ontpit) en een toefje basilicum.