Recept
« Terug naar recepten
Lente-ui koek
PT30M
Lente-ui koek
Een heerlijk lente-ui koek recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ad Reniers China Deel 2
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lente-ui koek te bereiden
Zeef de bloem in een kom en voeg al roerend het water toe.
Kneed dit tot een zacht deeg.
Hak de lente uitjes fijn.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter strooi het zout over het deeg en rol dit vast.
Smeer de olie en de sesamolie er over heen.
Strooi de lente uitjes over het deeg rol het deeg op en snij het in gelijke stukken.
Knijp de uiteinden dicht en draai het tot een spiraal.
Leg de uiteinden op een plank en rol het deeg weer plat tot een dikte van 5 millimeter.
Bak de plakken in een platte pan tot deze goed bruin zijn.
Kneed dit tot een zacht deeg.
Hak de lente uitjes fijn.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter strooi het zout over het deeg en rol dit vast.
Smeer de olie en de sesamolie er over heen.
Strooi de lente uitjes over het deeg rol het deeg op en snij het in gelijke stukken.
Knijp de uiteinden dicht en draai het tot een spiraal.
Leg de uiteinden op een plank en rol het deeg weer plat tot een dikte van 5 millimeter.
Bak de plakken in een platte pan tot deze goed bruin zijn.
apu zegt: