Recept
« Terug naar recepten
Lepelhapjes met rode biet, kwarteleitjes en gerookte paling
PT60M
Lepelhapjes met rode biet, kwarteleitjes en gerookte paling
Een heerlijk lepelhapjes met rode biet, kwarteleitjes en gerookte paling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lepelhapjes met rode biet, kwarteleitjes en gerookte paling te bereiden
Kook de kwarteleitjes in 4 minuten hard, laten schrikken en pellen.
De bieten schillen en er tenminste 14 plakken van 0,5 cm. van snijden. Met een uitsteekring of een klein glaasje (van ca. 0,75 cm.) rondjes van steken. Apart leggen.
De gerookte palingfilets in schuine stukjes van ca. 3 cm. snijden, ze moeten op de gerookte biet komen te liggen.
Maak een mayonaise op de gebruikelijke manier (ca. 20 cl.). Breng hem op smaak met mierikswortel of wasabi.
Van de bieslook 28 stukjes van 5 cm. snijden en tot gebruik onder folie wegleggen.
De kwarteleitjes in de lengte doorsnijden. Voorzichtig het geel eruit halen. Een lepel mayonaise door de dooiers roeren. Wegzetten tot gebruik.
Presentatie
Leg 42 soeplepels of speciale amuse lepels klaar.
Leg op 14 lepels een plakje rode biet, daarop een stukje gerookte paling en een dotje mierikswortel mayonaise. Garneren met twee stukjes bieslook.
Rol van stukjes gerookte zalm roosjes, leg die op lepels en garneer met zalm kaviaar. Eventueel eerst een beetje wasabi mayonaise op de lepel leggen
Vul nu de kwarteleitjes met de aangemaakte dooier. Leg er een of twee garnalen op.
Verdeel de kwarteleitjes nu over de lepels.
Leg ze op een ovale presenteerschaal, garneer eventueel met een toefje peterselie of bieslook en serveer.
De bieten schillen en er tenminste 14 plakken van 0,5 cm. van snijden. Met een uitsteekring of een klein glaasje (van ca. 0,75 cm.) rondjes van steken. Apart leggen.
De gerookte palingfilets in schuine stukjes van ca. 3 cm. snijden, ze moeten op de gerookte biet komen te liggen.
Maak een mayonaise op de gebruikelijke manier (ca. 20 cl.). Breng hem op smaak met mierikswortel of wasabi.
Van de bieslook 28 stukjes van 5 cm. snijden en tot gebruik onder folie wegleggen.
De kwarteleitjes in de lengte doorsnijden. Voorzichtig het geel eruit halen. Een lepel mayonaise door de dooiers roeren. Wegzetten tot gebruik.
Presentatie
Leg 42 soeplepels of speciale amuse lepels klaar.
Leg op 14 lepels een plakje rode biet, daarop een stukje gerookte paling en een dotje mierikswortel mayonaise. Garneren met twee stukjes bieslook.
Rol van stukjes gerookte zalm roosjes, leg die op lepels en garneer met zalm kaviaar. Eventueel eerst een beetje wasabi mayonaise op de lepel leggen
Vul nu de kwarteleitjes met de aangemaakte dooier. Leg er een of twee garnalen op.
Verdeel de kwarteleitjes nu over de lepels.
Leg ze op een ovale presenteerschaal, garneer eventueel met een toefje peterselie of bieslook en serveer.
Johanna zegt: