Recept
« Terug naar recepten
Limburgse kerriesoep
PT45M
Limburgse kerriesoep
Een heerlijk limburgse kerriesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der LImburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse kerriesoep te bereiden
Snij de uien fijn en smoor ze in de boter met de kerrie.
Niet te lang,anders wordt het bitter.
Maak een roux door de bloem erbij te voegen.
Roer tot alles is opgenomen.
Schenk de runderbouillon erbij.
Roer met een garde tot alles glad en gebonden is.
Voeg de lavas en de steel selderij toe.
Laat dit 25 min. garen.
Voeg vervolgens de Limburgse rinse appelstroop toe.
Roer dit goed.
Verwijder de lavas en de selderij.
Voeg op laatst eventueel nog de taugé toe en laat dit alles circa 1 min. meewarmen.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Niet te lang,anders wordt het bitter.
Maak een roux door de bloem erbij te voegen.
Roer tot alles is opgenomen.
Schenk de runderbouillon erbij.
Roer met een garde tot alles glad en gebonden is.
Voeg de lavas en de steel selderij toe.
Laat dit 25 min. garen.
Voeg vervolgens de Limburgse rinse appelstroop toe.
Roer dit goed.
Verwijder de lavas en de selderij.
Voeg op laatst eventueel nog de taugé toe en laat dit alles circa 1 min. meewarmen.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
annemie1 zegt:
Ben zelf zuid-Limburgse maar kende deze soep niet. Heb de soep in leer/werkrestaurant KooKKunst gemaakt in noord-Holland en het was een groot succes!!
Bedankt. Groetjes Annemie
bertal zegt:
Vindt het fijn dat de soep in de smaak is gevallen en voor jouw een succes was.
proficiat,
:);)m.v.g. Bert Allers