Recept
« Terug naar recepten
Limburgse mosterdhoningsoep
PT45M
Limburgse mosterdhoningsoep
Een heerlijk limburgse mosterdhoningsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse mosterdhoningsoep te bereiden
Maak de uien schoon en snij ze in kleine partjes.
Fruit deze samen met de kerie en de boter in een pannetje.
Niet te lang, anders wordt de kerrie bitter.
Maak vervolgens een roux door de bloem bij dit geheel toe te voegen en roer dit totdat alles is opgenomen.
Schenk er langzaam de runderbouillon bij en roer met een garde totdat alles glad en gebonden is.
Voeg de steel met lavasbladen, de fijngesneden slderij en de takjes verse tijm toe.
Laat dit ca 25 min. garen.
Voeg vervolgens de Limburgse mosterd en de honing toe.
Roer dit alles goed en laat het nog even garen.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwijder de lavas en de takjes tijm.
eventueel nog de schenkroom toevoegen, maar dit is niet persé noodzakelijk.
Dit is lekker met Limburgs roggebrood
en spek.
Fruit deze samen met de kerie en de boter in een pannetje.
Niet te lang, anders wordt de kerrie bitter.
Maak vervolgens een roux door de bloem bij dit geheel toe te voegen en roer dit totdat alles is opgenomen.
Schenk er langzaam de runderbouillon bij en roer met een garde totdat alles glad en gebonden is.
Voeg de steel met lavasbladen, de fijngesneden slderij en de takjes verse tijm toe.
Laat dit ca 25 min. garen.
Voeg vervolgens de Limburgse mosterd en de honing toe.
Roer dit alles goed en laat het nog even garen.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwijder de lavas en de takjes tijm.
eventueel nog de schenkroom toevoegen, maar dit is niet persé noodzakelijk.
Dit is lekker met Limburgs roggebrood
en spek.
mabi zegt: