Recept
« Terug naar recepten
Limburgse rijstevlaai
PT120M
Limburgse rijstevlaai
Een heerlijk limburgse rijstevlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Zo bakten ze bij ons thuis de rijstenvlaai,heerlijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse rijstevlaai te bereiden
Melk verwarmen. Rijst en suiker erin strooien, aan de kook brengen en op heel laag vuur in 12 minuten gaar koken. Custardpoeder oplossen in 1 eetlepel melk, in een straaltje door de rijst roeren en 1 minuut laten koken. Laten afkoelen,af en toe roeren. Bodem: gist mengen met suiker en 4 eetlepels melk,15 minuten laten staan. Bloem zeven, in midden kuiltje maken en gistmengsel erin schenken, boter en ei toevoegen. Zout op bloem strooien en 3/4 van de melk in het kuiltje schenken, omroeren en tot soepele deegbal kneden. Afgedekt op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden C. Het deeg uitrollen tot een ronde lap en de vorm ermee bekleden. Bodem regelmatig inprikken. Deeg afdekken en nog 30 minuten laten rijzen. Eidooiers en likeur door rijstepap roeren. Eiwitten met zout stijf kloppen en snel door de rijstepap spatelen.Vulling op deeg scheppen, gladstrijken. Vlaai in het midden van de oven in 30 minuten gaar bakken. Uit de oven halen en de vlaai 5 minuten laten afkoelen,op een rooster verder laten afkoelen. Dan vlaai versieren met slagroom, chocolade.
cornelia zegt:
een 10.