Recept
« Terug naar recepten
Limetaartjes
PT70M
Limetaartjes
Een heerlijk limetaartjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limetaartjes te bereiden
Kneed de bloem, de suiker, het zout, de boter en 1 ei door elkaar tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het een uur rusten op een koele plek. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 4 plakken en bekleed de taartvormpjes ermee. Leg in iedere taartvorm een stuk bakpapier en vul ze met de steunvulling. Bak de taartbodems 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de steunvulling. Klop de room, 4 eieren, de suiker, de limerasp en het -sap door elkaar. Verwarm het al kloppend op laag vuur gedurende 4-6 minuten tot het limemengsel begint te stollen. Verdeel het mengsel over de 4 taartvormpjes en bak ze in nog 15 minuten in de oven gaar. Laat goed afkoelen. Lekker met stijfgeklopte, ongezoete slagroom en gekonfijte limeplakjes (zie tip).
Tip: Gekonfijte lime. Breng in een ruime pan 1 liter water met 1 kg suiker aan de kook. Los al roerend de suiker op. Snijd 2 limes in dunne plakjes en kook ze 10-15 minuten zachtjes in de suikersiroop. Draai het vuur uit en laat de limeplakjes minstens 24 uur in de suikersiroop liggen. Schep de plakjes met een schuimspaan op een rooster, laat ze een uur uitlekken. Laat ze op keukenpapier nog 4-5 uur verder drogen en hard worden.
Tip: Gekonfijte lime. Breng in een ruime pan 1 liter water met 1 kg suiker aan de kook. Los al roerend de suiker op. Snijd 2 limes in dunne plakjes en kook ze 10-15 minuten zachtjes in de suikersiroop. Draai het vuur uit en laat de limeplakjes minstens 24 uur in de suikersiroop liggen. Schep de plakjes met een schuimspaan op een rooster, laat ze een uur uitlekken. Laat ze op keukenpapier nog 4-5 uur verder drogen en hard worden.