*Opdienen in een diep bord met 2 eetlepels crême fraiche en bestrooid met korianderblaadjes
Je kunt er goed thee bij drinken of een niet al te zware rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Linzensoep (Versie Jan A)
PT45M
Linzensoep (Versie Jan A)
Linzen worden al in het Oude Testament genoemd.Ze zijn dus al zeer lang bekend.Ze komen uit streken waar het warm is,zoal in zuid Europa,Noord Afrika,Klein Azie en Azie.In Nederland zijn vooral bekend de du Puy linzen uit de Auvergne (Zuid Frankrijk).We kennen zwarte,groene,rode,gele en oranje linzen.
Linzen bevatten veel goede eiwitten en vezels .Linzen kunnen voor allerleisoorten gerechten worden gebruikt en gaan niet snel vervelen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Singapore
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzensoep (Versie Jan A) te bereiden
*Verhit de olie in de grote pan en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn
*Dan de kruiden er bij doen en even "gorengen" tot het geheel een lekkere geur gaat afgeven
*Dan de paprika's er bij doen en de kippebouillon en even doorroeren
*Nu de linzen erbij en 20 minuten koken
*Met een schuimspaan ± de helft van de linzen uit de pan vissen en in de blender pureren en dat weer terug doen in de pan.Roeren en nog even door koken
*Dan de kruiden er bij doen en even "gorengen" tot het geheel een lekkere geur gaat afgeven
*Dan de paprika's er bij doen en de kippebouillon en even doorroeren
*Nu de linzen erbij en 20 minuten koken
*Met een schuimspaan ± de helft van de linzen uit de pan vissen en in de blender pureren en dat weer terug doen in de pan.Roeren en nog even door koken