KookJij

Loempia Quiche

Een heerlijk loempia quiche recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Loempia Quiche te bereiden

1).Verhit de rijstolie in een grote anti-aanbakpan en fruit de uien en lombok aan tot de uien glazig zien.
2).Doe nu de knoflook er bij, het limoensap, de ketjap en alle kruiden en roer goed door tot er een sterke geur uit de pan komt.
3).Nu gaat het varkensgehakt er bij. Dit blijven "roerbakken", tot het gehakt rul is geworden en niet meer rose is gekleurd.
4).Doe nu de kool, prei, wortel en paddenstoelen door het vlees mengsel en laat de groentes zacht worden.
5).Maak met peper, zout en evt. nog een lepel limoensap het mengsel op smaak en zet het van het vuur af.
6).Smeer de springvorm goed in met olie, leg op de bodem een stuk bakpapier en smeer dat ook in.
7).Bekleed de springvorm met bladerdeeg.
8).Meng de taugé door het vlees-groente mengsel en vul daarmee de springvorm.
9).Dek af met bladerdeeg en smeer het bovenstuk in met een geklutst eitje.
10).Zet de springvorm in de oven en laat het daar een half uur staan op 185°C. Haal de vorm uit de oven en laat even staan en verdeel dan de "quiche" in punten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer met een loempiadipsaus of met een zoetige chilisaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Hallo Jan A, vandaag i.p.v. het afgelopen weekend de quiche gemaakt en ik moet zeggen het was erg lekker, een typische loempia-smaak, maarrrrrr er is toch een maar, de quiche was heel erg nat, heb ik iets fout gedaan, had ik de groente eerst helemaal droog moeten koken? Ik heb het uit laten lekken op een rooster en daarna gegeten en zoals gezegd, heel erg lekker. Morgen eten we de andere helft. Groetjes Gerda.
P.s. ik heb er een foto van gemaakt en als je het leuk vindt wil ik hem wel bij het recept laten plaatsen. :D:D
truitje

truitje zegt:
Beste Jan A. Dit lijkt me heeeeeeel erg lekker. Ga ik van het weekend maken, deelt zo lekker uit. Dank je wel voor het recept. Groetjes Gerda :p:p:p
monique

monique zegt:
Lijkt me heerlijk, weet ik tenminste wat ik vandaag ga maken! Thanx! Groetjes.