Recept
« Terug naar recepten
Loempia Quiche
PT75M
Loempia Quiche
Een heerlijk loempia quiche recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loempia Quiche te bereiden
1).Verhit de rijstolie in een grote anti-aanbakpan en fruit de uien en lombok aan tot de uien glazig zien.
2).Doe nu de knoflook er bij, het limoensap, de ketjap en alle kruiden en roer goed door tot er een sterke geur uit de pan komt.
3).Nu gaat het varkensgehakt er bij. Dit blijven "roerbakken", tot het gehakt rul is geworden en niet meer rose is gekleurd.
4).Doe nu de kool, prei, wortel en paddenstoelen door het vlees mengsel en laat de groentes zacht worden.
5).Maak met peper, zout en evt. nog een lepel limoensap het mengsel op smaak en zet het van het vuur af.
6).Smeer de springvorm goed in met olie, leg op de bodem een stuk bakpapier en smeer dat ook in.
7).Bekleed de springvorm met bladerdeeg.
8).Meng de taugé door het vlees-groente mengsel en vul daarmee de springvorm.
9).Dek af met bladerdeeg en smeer het bovenstuk in met een geklutst eitje.
10).Zet de springvorm in de oven en laat het daar een half uur staan op 185°C. Haal de vorm uit de oven en laat even staan en verdeel dan de "quiche" in punten.
2).Doe nu de knoflook er bij, het limoensap, de ketjap en alle kruiden en roer goed door tot er een sterke geur uit de pan komt.
3).Nu gaat het varkensgehakt er bij. Dit blijven "roerbakken", tot het gehakt rul is geworden en niet meer rose is gekleurd.
4).Doe nu de kool, prei, wortel en paddenstoelen door het vlees mengsel en laat de groentes zacht worden.
5).Maak met peper, zout en evt. nog een lepel limoensap het mengsel op smaak en zet het van het vuur af.
6).Smeer de springvorm goed in met olie, leg op de bodem een stuk bakpapier en smeer dat ook in.
7).Bekleed de springvorm met bladerdeeg.
8).Meng de taugé door het vlees-groente mengsel en vul daarmee de springvorm.
9).Dek af met bladerdeeg en smeer het bovenstuk in met een geklutst eitje.
10).Zet de springvorm in de oven en laat het daar een half uur staan op 185°C. Haal de vorm uit de oven en laat even staan en verdeel dan de "quiche" in punten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Serveer met een loempiadipsaus of met een zoetige chilisaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
truitje zegt:
truitje zegt:
P.s. ik heb er een foto van gemaakt en als je het leuk vindt wil ik hem wel bij het recept laten plaatsen. :D:D