KookJij

Loempia van rijstvel

Een heerlijk loempia van rijstvel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: homecenterofthebrands
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Loempia van rijstvel te bereiden

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet kort. Voeg wortel, bamboe, taugé en sjalot toe en roerbak dit 1 minuut. Schep de rijstnoedels erdoor. Maak een papje van maïzena en water, voeg dit toe en roer het geheel goed door. Af laten koelen. Leg de rijstvellen uit op het aanrecht en maak ze met water flink vochtig, zodat ze zacht worden. Verdeel er 1 à 2 lepels vulling over en rol het rijstvel over de vulling heen. Sla de zijkanten naar binnen en rol het rijstvel verder op. Plak het op de naad vast met wat water. Vet de stoomovenschaal met gaatje in met olie en leg de loempia’s erin. Stoom ze zoals hieronder aangegeven en serveer ze met loempiasaus, sojasaus en sesamzaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

spikeysmum

spikeysmum zegt:
Toe maar een luxe stoomoven nodig. Is een stoompannetje of een vergiet ook goed?:D;)