Recept
« Terug naar recepten
Looze vink van zalm
PT30M
Looze vink van zalm
Een heerlijk looze vink van zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Belgisch recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Looze vink van zalm te bereiden
peterselie, gehakt staafmixer
Hak de rauwe zalm fijn en breng deze op smaak met een klein beetje peper en zout. Leg elke plak gerookte zalm op een stukje plasticfolie en verdeel er de gehakte zalm over. Rol met behulp van de folie de 4 zalmplakjes met vulling strak op. Haal de zalmrolletjes uit de folie. Dip de uiteinden van elk rolletje in de fijngehakte kruiden.
Meng met behulp van een staafmixer het sjalotje met de mosterd, het bier en de azijn tot een glad geheel. Voeg dan druppelsgewijs, terwijl de machine draait, de olie toe. Meng er vervolgens de peterselie door. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verdeel de zalmrolletjes over borden en sprenkel er de dressing omheen.
Hak de rauwe zalm fijn en breng deze op smaak met een klein beetje peper en zout. Leg elke plak gerookte zalm op een stukje plasticfolie en verdeel er de gehakte zalm over. Rol met behulp van de folie de 4 zalmplakjes met vulling strak op. Haal de zalmrolletjes uit de folie. Dip de uiteinden van elk rolletje in de fijngehakte kruiden.
Meng met behulp van een staafmixer het sjalotje met de mosterd, het bier en de azijn tot een glad geheel. Voeg dan druppelsgewijs, terwijl de machine draait, de olie toe. Meng er vervolgens de peterselie door. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verdeel de zalmrolletjes over borden en sprenkel er de dressing omheen.