Recept
« Terug naar recepten
Lumper Indonesische gevulde rijst rol
PT45M
Lumper Indonesische gevulde rijst rol
Een heerlijk lumper indonesische gevulde rijst rol recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
harry dokman
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
20 STUKS personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Harry Dokman [email protected]
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lumper Indonesische gevulde rijst rol te bereiden
Was en week de Ketan rijst (volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking) Kook de Ketan rijst met een beetje zout aan met een minimum aan water, als het water aan de kook komt voeg dan de kokos melk erbij, roer alles goed om en laat het koken tot het water verdampt is, doe de rijst in de stomer en laat de rijst gaar stomen in + - 30 minuten, de rijst moet uiteindelijk niet te nat zijn.
Terwijl de rijst kookt maakt u de vulling, snij de kip in hele kleine stukjes. Doe alle kruiden de ui, knoflook en Kemiri noten bij elkaar, en mix deze met een staafmixer, of maak ze fijn in een vijzel, fruit het mengsel in 2 eetlepels olie, voeg de kip toe en blijven omscheppen
tot het geheel bijna droog is, dan met een elektrische staafmixer fijn malen de kokos toevoegen en droog bakken,( laat er ook wat stukjes kip inzitten, dat is lekker) kijk voor de gouden tip om Lumpers te maken bij mij MIJN KOOK VERHAAL .
Terwijl de rijst kookt maakt u de vulling, snij de kip in hele kleine stukjes. Doe alle kruiden de ui, knoflook en Kemiri noten bij elkaar, en mix deze met een staafmixer, of maak ze fijn in een vijzel, fruit het mengsel in 2 eetlepels olie, voeg de kip toe en blijven omscheppen
tot het geheel bijna droog is, dan met een elektrische staafmixer fijn malen de kokos toevoegen en droog bakken,( laat er ook wat stukjes kip inzitten, dat is lekker) kijk voor de gouden tip om Lumpers te maken bij mij MIJN KOOK VERHAAL .
Mijn kookverhaal (harry dokman)
Het eten van Ketan rijst is een genot voor de smaakpapillen, het werken ermee is een andere zaak want kleven doet het, op deze manier hoef je de rijst niet met je handen aan te raken, geen stukjes folie te snijden en dus geen moeilijk gedoe, bovendien werkt het zeer snel 20 Lumpers zijn binnen 15 minuten gemaakt, dus om het makkelijk te maken nemen we een malletje (zelf gebruik ik de onderkant van een roestvrij stalen botervloot die is 12cm x 9cm en heeft een diepte van 1.1/2 cm dit bespaart heel veel werk en uw Lupers zullen allemaal van dezelfde maat en gewicht zijn en de vulling zit altijd keurig in het midden kortom de perfecte Lumper, we nemen een stevige zware snijplank, zet daarop uw vorm/malletje, leg daarachter de rol met huishoud folie en trek de folie over het malletje, met de natte houten spatel schept u de warme rijst in het malletje (hou de spatel nat, dat voorkomt plakken) en strijkt u de rijst uit tot de mal vol is, doe 2. 1/2 eetlepel vulling in het midden van de rijst en til de folie( met de rijst) op en rol de rijst dicht, rol deze vervolgens een paar maal stevig in en snij de folie af met een scherp mes en trek de folie weer over het malletje en herhaal het proces.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
zetten;zodra er putjes in de rijst komen,deksel erop,plaatje eronder,ca.10 min laten staan. Volgens mij is er geen alternatief voor kokos,maar probeer soyamelk en anders doe je een beetje chilipeper en evt.wat zout door de rijst;krijgt het wel een andere smaak en uiterlijk,maar evengoed lekker .
Succes, Barbara;)
buddy73 zegt:
Ontzettend bedankt voor dit mooie en lekkere gerecht, alleen ik heb zelf geen rijststomer, kan ik dit dan ook anders doen??? Ik weet dat dit heel lekker is, maar mijn vrouw is allergisch voor cocos, kan daar ook iets anders voor in de plaats?? Ik zou het graag van je horen.
Groetjes, Erwin
daphne zegt:
Harry Dokman zegt:
daphne zegt:
Wat doe ik fout????
harry dokman zegt:
bametz-saffrie zegt:
Naar mijn weten bestaan er geen Lumper-malletjes;ik heber nooit van gehoord.
Maar in een bakblik kan je zelf blokjes snijden,zo doe ik dat meestal:D
Paula Bulham zegt:
Daar ik van kokkerellen houdt, ben ik benieuwd waar ik de lumper-malletjes kan kopen.
Die mis ik nog in mijn keuken.
Heb al verschillende attributen geprobeerd maar niets werkt naar mijn zin.
bametz-saffrie zegt:
djmagich zegt:
Harry Löhr, KookJij
bametz-saffrie zegt:
Ik heb er een reactie op gegeven en misschien is dat voor u ook een bruikbare tip.
Vriendelijke groeten.:D
Barbara Metz zegt:
De lemper kan je klaar maken en wat je niet nodig hebt vries je in. Omdat alles gekookt en gaar is, kan het prima en heb je altijd iets lekkers achter de hand.