Recept
« Terug naar recepten
Maaltijdsoep met raapjes en spruitjes
PT15M
Maaltijdsoep met raapjes en spruitjes
Een heerlijk maaltijdsoep met raapjes en spruitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Maaltijdsoep met raapjes en spruitjes te bereiden
1. Schil de rapen en snij ze in stukjes. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snij de ui in ringen.
2. Verhit de bouillon en laat rapen, spruitjes en ui ongeveer 10 minuten koken. Haal er een paar spruitjes uit, mix de soep en roer er de ricotta door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Doe de resterende spruitjes er weer bij. Serveer met het brood.
De spruitjes kunt u vervangen door broccoliroosjes, de rapen door knolselder.
2. Verhit de bouillon en laat rapen, spruitjes en ui ongeveer 10 minuten koken. Haal er een paar spruitjes uit, mix de soep en roer er de ricotta door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Doe de resterende spruitjes er weer bij. Serveer met het brood.
De spruitjes kunt u vervangen door broccoliroosjes, de rapen door knolselder.