KookJij

Macaronischotel met kaas en maïs (Caribisch)

Een heerlijk macaronischotel met kaas en maïs (caribisch) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: Caribische Lekkernijen Rosamund Grant
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macaronischotel met kaas en maïs (Caribisch) te bereiden

Oven op 180 gr C.
De macaroni in water met wat zout volgens kookvoorschriften beetgaar koken. Afgieten en indien nodig met koud water afspoelen. Tot gebruik wegzetten.
Intussen 25 gram boter of margarine in een pannetje smelten (niet bruinen) en de bloem toevoegen. Dan geleidelijk, al roerend de melk erbij schenken. Laat deze saus zachtjes 5 a 8 minuutjes pruttelen.
Dan mosterd, kaneel en 100 gram kaas erdoor roeren. Regelmatig blijven roeren en aan de kook brengen. Neem de pan van het vuur en klop het losgeklopte ei door de saus. Tot gebruik wegzetten.
In een koekenpannetje de vulling maken door 1 el boter te verhitten en op laag vuur hierin de bosuitjes en maïs en stukjes tomaat 5 a 8 minuten fruiten. Apart wegzetten.
De HELFT van de macaroni in de ingevette ovenschaal scheppen. Hierop de HELFT van de KAAS-MOSTERDSAUS op de macaroni schenken. Nu het tomaten-maïsmengsel erover verdelen.
Roer nu de resterende kaassaus door de overgebleven macaroni en verdeel het geheel over de ovenschaal.
Strooi geraspte kaas naar believen erover en schuif de schotel in de oven voor ong 30 a 45 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Haal de schotel uit de oven en laat hem nog even staan voordat je het gerecht serveert.
Garneer desgewenst met fijngehakte peterselie.




Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik heb, als extra, dit bereid met hamreepjes die ik even heb meegebakken met de tomaat en maïs.
De maïs kun je weglaten als je die niet lekker vindt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Ik ook, Lekkerbekske. Vandaar de hamreepjes die ik erbij gedaan heb. Ze horen er officieel niet erin want het is een vegetarisch gerecht (of bijgerecht). Je ziet het, je kunt er alle kanten mee uit. Groetjes.:p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Het lijkt me wel lekker, maar ik zou er toch een omnivorische draai aan proberen te geven.
flavia

flavia zegt:
Tja, ik dacht al Waar blijft Gea?
derbyke

derbyke zegt:
Een macaronischotel van de vier musketiers, we wachten nog op Gea :);):p
flavia

flavia zegt:
Doen we toch alles erin. En een pittig pepertje om het Caribisch te houden.:);):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Ja dames, zongedroogde tomaatjes en champignons moet ook wel lukken denk ik en daar sjalotjes bij :);):p
flavia

flavia zegt:
Ook prima.:)
Anna

Anna zegt:
Ok, ok;) In dobbeltjes gesneden courgettte, aubergine??:p;)
flavia

flavia zegt:
Dat vind ik nou niet zo lekker, erwtjes in de oven.
Anna

Anna zegt:
Of met (diepvries) doperwtjes, doe ik ook vaak. Staat gezellig en smaakt heerlijk!;):D
flavia

flavia zegt:
Smakelijk. Bij mij is het stoofvlees sinds gister klaar. Rook heerlijk. De macaronischotel vond ik wel lekker, Geert wat minder omdat hij niet zo van maïs houdt. Volgende keer voor hem maar wat anders erin doen.:):D
Anna

Anna zegt:
Ook bij mijn favorieten:D
Deze staat eerst voor vandaag op het menu: http://www.kookjij.nl/recept-runderstoofvlees-cura-ao-karni-stob-di-mai
We hebben er zin in!;):p:D