Ik heb, als extra, dit bereid met hamreepjes die ik even heb meegebakken met de tomaat en maïs.
De maïs kun je weglaten als je die niet lekker vindt.
Recept
« Terug naar recepten
Macaronischotel met kaas en maïs (Caribisch)
PT60M
Macaronischotel met kaas en maïs (Caribisch)
Een heerlijk macaronischotel met kaas en maïs (caribisch) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Caribische Lekkernijen Rosamund Grant
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaronischotel met kaas en maïs (Caribisch) te bereiden
Oven op 180 gr C.
De macaroni in water met wat zout volgens kookvoorschriften beetgaar koken. Afgieten en indien nodig met koud water afspoelen. Tot gebruik wegzetten.
Intussen 25 gram boter of margarine in een pannetje smelten (niet bruinen) en de bloem toevoegen. Dan geleidelijk, al roerend de melk erbij schenken. Laat deze saus zachtjes 5 a 8 minuutjes pruttelen.
Dan mosterd, kaneel en 100 gram kaas erdoor roeren. Regelmatig blijven roeren en aan de kook brengen. Neem de pan van het vuur en klop het losgeklopte ei door de saus. Tot gebruik wegzetten.
In een koekenpannetje de vulling maken door 1 el boter te verhitten en op laag vuur hierin de bosuitjes en maïs en stukjes tomaat 5 a 8 minuten fruiten. Apart wegzetten.
De HELFT van de macaroni in de ingevette ovenschaal scheppen. Hierop de HELFT van de KAAS-MOSTERDSAUS op de macaroni schenken. Nu het tomaten-maïsmengsel erover verdelen.
Roer nu de resterende kaassaus door de overgebleven macaroni en verdeel het geheel over de ovenschaal.
Strooi geraspte kaas naar believen erover en schuif de schotel in de oven voor ong 30 a 45 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Haal de schotel uit de oven en laat hem nog even staan voordat je het gerecht serveert.
Garneer desgewenst met fijngehakte peterselie.
De macaroni in water met wat zout volgens kookvoorschriften beetgaar koken. Afgieten en indien nodig met koud water afspoelen. Tot gebruik wegzetten.
Intussen 25 gram boter of margarine in een pannetje smelten (niet bruinen) en de bloem toevoegen. Dan geleidelijk, al roerend de melk erbij schenken. Laat deze saus zachtjes 5 a 8 minuutjes pruttelen.
Dan mosterd, kaneel en 100 gram kaas erdoor roeren. Regelmatig blijven roeren en aan de kook brengen. Neem de pan van het vuur en klop het losgeklopte ei door de saus. Tot gebruik wegzetten.
In een koekenpannetje de vulling maken door 1 el boter te verhitten en op laag vuur hierin de bosuitjes en maïs en stukjes tomaat 5 a 8 minuten fruiten. Apart wegzetten.
De HELFT van de macaroni in de ingevette ovenschaal scheppen. Hierop de HELFT van de KAAS-MOSTERDSAUS op de macaroni schenken. Nu het tomaten-maïsmengsel erover verdelen.
Roer nu de resterende kaassaus door de overgebleven macaroni en verdeel het geheel over de ovenschaal.
Strooi geraspte kaas naar believen erover en schuif de schotel in de oven voor ong 30 a 45 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Haal de schotel uit de oven en laat hem nog even staan voordat je het gerecht serveert.
Garneer desgewenst met fijngehakte peterselie.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
derbyke zegt:
flavia zegt:
Anna zegt:
Deze staat eerst voor vandaag op het menu: http://www.kookjij.nl/recept-runderstoofvlees-cura-ao-karni-stob-di-mai
We hebben er zin in!;):p:D
flavia zegt: