Recept
« Terug naar recepten
Madoerees kipgerecht (magadip)
PT60M
Madoerees kipgerecht (magadip)
Een heerlijk madoerees kipgerecht (magadip) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Madoerees kipgerecht (magadip) te bereiden
Verhit de boter of olie in een braadpan/wok en fruit hierin de uien. Voeg de kruiden toe en roer 1 minuut. Voeg de kip in twee of drie etappes toe en braad alles even aan.
Doe het deksel op de pan en laat de kip - af en toe alles even omdraaien - in 30/45 minuten gaar worden. Het lekkerst is als de kip van het botje valt.
Serveertips
Lekker met witte rijst en b.v. sperziebonen
Doe het deksel op de pan en laat de kip - af en toe alles even omdraaien - in 30/45 minuten gaar worden. Het lekkerst is als de kip van het botje valt.
Serveertips
Lekker met witte rijst en b.v. sperziebonen