Recept
« Terug naar recepten
Magere erwtensoep
PT40M
Magere erwtensoep
Een heerlijk magere erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lambert
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Magere erwtensoep te bereiden
Maak de groentes schoon en snij deze zoals het aangegeven is.Zet de doperwten op met water,bouillonblokjes,de reepjes bacon,gemengde groentes en de aardappels en laat deze 20 min.zachtjes doorkoken totdat de groentes gaar zijn.Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.Maak deze op smaak met peper en zout en dien de stukjes gebakken brood er apart bij. (De soep kan ook ongepureerd worden gegeten. Deze blijf dan wat wateriger.)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne zegt:
MIJN COMPLIMENTEN, dit recept blijft zeker in mijn receptenmap zitten :D:D:D:D
MARIAN zegt: