Recept
« Terug naar recepten
Maïskolven met roomboter
PT40M
Maïskolven met roomboter
Een heerlijk maïskolven met roomboter recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maïskolven met roomboter te bereiden
-trek voorzichtig de schil van de maïskolf af naar onder toe maar kijk uit dat de bladeren niet loskomen
-verwijder de draden
-leg de maïskolven ruim een uur in water met zout (dit voorkomt dat ze aanbranden in de oven of op de bbq)
-laat ze goed uitlekken en dep droog zover het gaat
-smeer de maïskolven in met roomboter (zoals je een cakevorm invet) en vouw de bladeren terug om de kolf heen
-leg ze nu op het rooster van je bbq of in een voorverwarmde oven van 200°C
-laten grillen/bakken voor 30 minuten onder af en toe omkeren
-schil afstropen en eventueel nog wat roomboter en zout erop doen
-verwijder de draden
-leg de maïskolven ruim een uur in water met zout (dit voorkomt dat ze aanbranden in de oven of op de bbq)
-laat ze goed uitlekken en dep droog zover het gaat
-smeer de maïskolven in met roomboter (zoals je een cakevorm invet) en vouw de bladeren terug om de kolf heen
-leg ze nu op het rooster van je bbq of in een voorverwarmde oven van 200°C
-laten grillen/bakken voor 30 minuten onder af en toe omkeren
-schil afstropen en eventueel nog wat roomboter en zout erop doen
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
tip:als je ze in de oven maakt dan leg een vel aluminiumfolie onderin de oven, er is een kleine kans dat de boter gaat lekken! Als je ze vaak genoeg draait normaal niet maar het kan natuurlijk wel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
Stoffel zegt:
lekkerbekske zegt:
apu zegt: