Recept
« Terug naar recepten
Makreel met maltesersaus
PT75M
Makreel met maltesersaus
Een heerlijk makreel met maltesersaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
bert kooij
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makreel met maltesersaus te bereiden
Kook van de koppen en de graten met het boeket, zout, peper bouillonpoeder en 2 liter water in 40 minuten een pittige visbouillon.
Zeef de bouillon.
Klop voor de saus de eidooier los met 1 eetlepel bouillon en de maizena in een sauspan.
giet de 3,5 dl visbouillon erbij en verwarm het al kloppend au bain-marie tot een romige saus.
roer de boter er dan met kleine klontjes bij, dan de sinaasappelsap en wat geraspte schil, houd de saus warm.
Pocheer de makreelfilets 10 a 15 minutenin de visbouillon, laat ze uitlekken en leg ze naast elkaar in een verwarmde schaal.
Nappeer ze met de Maltezersaus.
Zeef de bouillon.
Klop voor de saus de eidooier los met 1 eetlepel bouillon en de maizena in een sauspan.
giet de 3,5 dl visbouillon erbij en verwarm het al kloppend au bain-marie tot een romige saus.
roer de boter er dan met kleine klontjes bij, dan de sinaasappelsap en wat geraspte schil, houd de saus warm.
Pocheer de makreelfilets 10 a 15 minutenin de visbouillon, laat ze uitlekken en leg ze naast elkaar in een verwarmde schaal.
Nappeer ze met de Maltezersaus.