Recept
« Terug naar recepten
Makreelkroketjes met paprikasaus
PT60M
Makreelkroketjes met paprikasaus
Een heerlijk makreelkroketjes met paprikasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makreelkroketjes met paprikasaus te bereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in weinig water met zout in ± 15 minuten gaar.
Maak de paprika schoon, snijd hem in stukjes en kook die in weinig water met zout in ± 10 minuten gaar.
Haal het visvlees van de makreel.
Pel de ui en snipper hem heel fijn.
Giet de aardappelen en de paprika af.
Prak de aardappelen fijn en vermeng ze met het visvlees, de ui, de uitgeperste knoflook, het ei, zout en peper.
Vorm ± 12 ovale kroketjes van het mengsel en wentel die door het paneermeel.
Pureer de paprika in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef, roer er de crème fraîche en het paprikapoeder door en breng de saus op smaak met zout en peper.
Knip de peterselie erboven fijn.
Verhit het frituurvet tot 180 °C en frituur de kroketjes
Maak de paprika schoon, snijd hem in stukjes en kook die in weinig water met zout in ± 10 minuten gaar.
Haal het visvlees van de makreel.
Pel de ui en snipper hem heel fijn.
Giet de aardappelen en de paprika af.
Prak de aardappelen fijn en vermeng ze met het visvlees, de ui, de uitgeperste knoflook, het ei, zout en peper.
Vorm ± 12 ovale kroketjes van het mengsel en wentel die door het paneermeel.
Pureer de paprika in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef, roer er de crème fraîche en het paprikapoeder door en breng de saus op smaak met zout en peper.
Knip de peterselie erboven fijn.
Verhit het frituurvet tot 180 °C en frituur de kroketjes
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Sjourd Janssen zegt:
Bedoel je bij dit echte gerookte makreel of gestoomde, het verschil zit namelijk in de smaak.
De gerookte makreel, die ik niet meer koop, is namelijk zouter dan de gestoomde, deze koop ik wel en er pepesan ofwel hete vis van die ik eerst fileer en daarna voor 99% graatvrij maak, en in de oven voor 30 - tot 45 minuten gebak.
Groetjes en een fijn weekend, hoe is het trouwen met de DOERIAN vergaan? Laat me weten a.u.b.
Sjourd
bobbeltje zegt: