KookJij

Makreeltartaar met roze peperkorrels

Een heerlijk makreeltartaar met roze peperkorrels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Michel Roux jr
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreeltartaar met roze peperkorrels te bereiden

Fileer de makrelen en verwijder het vel. Trek de kleine graatjes uit het midden­ van elk filet en snijd in blokjes van 4 mm.
Doe de blokjes vis in een kom die u in een kom ijsblokje hebt gezet om de vis mooi koud te houden.
Breng de vis pas op het laatste moment op smaak met de smaakgevers om te voorkomen dat de vis 'verbrandt' - dat wil zeggen dat de structuur verandert van zacht naar rubberachtig en alle sappen er aan worden onttrokken.
Was de radijsjes en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Was de waterkers, slinger droog en verdeel in toefjes. Snijd de venkel in flinterdunne plakken en schep er wat citroensap, zout en peper en olijfolie door.
Schik een cirkel van plakken venkel in het midden van elk bord.
Schik er wat plakjes radijs omheen.
Sprenkel er wat vinaigrette over die u hebt gemaakt met I eetlepel olijfolie, I theelepel citroensap, 1 eetlepel water en wat zout en peper.
Schep ten slotte citroensap naar smaak, zout, roze peperkorrels, lente-uitjes en gehakte dille of venkelgroen door de blokjes makreel.
Maak met behulp van een metalen ring of uitsteekvorm een timbaaltje van het vismengsel op de plakken venkel op elk bord.
Garneer met wat waterkers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

pam1959

pam1959 zegt:
Erg lekker recept !:p
bertal

bertal zegt:
Joop van Rij.
Als ik in de buurt van jouw woonde dan zou ik er best een paar van die 40 kunnen gebruiken.
Er gaat niets boven vers.
Wat betreft de sherry; ga ik zeker proberen.
Succes met het koken.:);).
m.v.g. Bert Allers
joop van rij

joop van rij zegt:
Bert, lekker recept. Gisteren nog 40 van die groene rakkers gevangen. Zelf gebruik ik inplaats van citroensap wat droge sherry. grs jvr