Recept
« Terug naar recepten
Makreeltartaar met roze peperkorrels
PT45M
Makreeltartaar met roze peperkorrels
Een heerlijk makreeltartaar met roze peperkorrels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Michel Roux jr
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makreeltartaar met roze peperkorrels te bereiden
Fileer de makrelen en verwijder het vel. Trek de kleine graatjes uit het midden van elk filet en snijd in blokjes van 4 mm.
Doe de blokjes vis in een kom die u in een kom ijsblokje hebt gezet om de vis mooi koud te houden.
Breng de vis pas op het laatste moment op smaak met de smaakgevers om te voorkomen dat de vis 'verbrandt' - dat wil zeggen dat de structuur verandert van zacht naar rubberachtig en alle sappen er aan worden onttrokken.
Was de radijsjes en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Was de waterkers, slinger droog en verdeel in toefjes. Snijd de venkel in flinterdunne plakken en schep er wat citroensap, zout en peper en olijfolie door.
Schik een cirkel van plakken venkel in het midden van elk bord.
Schik er wat plakjes radijs omheen.
Sprenkel er wat vinaigrette over die u hebt gemaakt met I eetlepel olijfolie, I theelepel citroensap, 1 eetlepel water en wat zout en peper.
Schep ten slotte citroensap naar smaak, zout, roze peperkorrels, lente-uitjes en gehakte dille of venkelgroen door de blokjes makreel.
Maak met behulp van een metalen ring of uitsteekvorm een timbaaltje van het vismengsel op de plakken venkel op elk bord.
Garneer met wat waterkers.
Doe de blokjes vis in een kom die u in een kom ijsblokje hebt gezet om de vis mooi koud te houden.
Breng de vis pas op het laatste moment op smaak met de smaakgevers om te voorkomen dat de vis 'verbrandt' - dat wil zeggen dat de structuur verandert van zacht naar rubberachtig en alle sappen er aan worden onttrokken.
Was de radijsjes en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Was de waterkers, slinger droog en verdeel in toefjes. Snijd de venkel in flinterdunne plakken en schep er wat citroensap, zout en peper en olijfolie door.
Schik een cirkel van plakken venkel in het midden van elk bord.
Schik er wat plakjes radijs omheen.
Sprenkel er wat vinaigrette over die u hebt gemaakt met I eetlepel olijfolie, I theelepel citroensap, 1 eetlepel water en wat zout en peper.
Schep ten slotte citroensap naar smaak, zout, roze peperkorrels, lente-uitjes en gehakte dille of venkelgroen door de blokjes makreel.
Maak met behulp van een metalen ring of uitsteekvorm een timbaaltje van het vismengsel op de plakken venkel op elk bord.
Garneer met wat waterkers.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Als ik in de buurt van jouw woonde dan zou ik er best een paar van die 40 kunnen gebruiken.
Er gaat niets boven vers.
Wat betreft de sherry; ga ik zeker proberen.
Succes met het koken.:);).
m.v.g. Bert Allers
pam1959 zegt: