Recept
« Terug naar recepten
Maltezer haasje
PT30M
Maltezer haasje
Een heerlijk maltezer haasje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Frank Urgert
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maltezer haasje te bereiden
De Uien pellen en in dunnen plakken verdelen.
Zeentjes en vliesjes van het varkenshaasje verwijderen en het vlees in schuine dikke plakken snijden.
Een mengsel maken van Zout, Paprikapoeder, Peper en Bloem en daarmee de plakjes vlees aan beide kanten bestuiven.
De Paprika ontdoen van Zaad en Zaadlijsten en het vruchtvlees in reepjes snijden.
In een pan de Olie heet laten worden, de plakjes Ui glazig fruiten en daarna de plakjes vlees circa 3 minuten aan Elke kant in de hete olie bakken.
Het geheel sprenkelen met Aquavit, voorzichtig een brandende lucifer erbij houden en wachten tot de vlammen gedoofd zijn.
Het gerecht vermengen met de Doperwtjes en reepjes Paprika.
De zure Room vermengen met de Suiker en dit mengsel in de pan gieten.
Het geheel nog 5 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen.
Daarna direct op warme borden serveren.
Zeentjes en vliesjes van het varkenshaasje verwijderen en het vlees in schuine dikke plakken snijden.
Een mengsel maken van Zout, Paprikapoeder, Peper en Bloem en daarmee de plakjes vlees aan beide kanten bestuiven.
De Paprika ontdoen van Zaad en Zaadlijsten en het vruchtvlees in reepjes snijden.
In een pan de Olie heet laten worden, de plakjes Ui glazig fruiten en daarna de plakjes vlees circa 3 minuten aan Elke kant in de hete olie bakken.
Het geheel sprenkelen met Aquavit, voorzichtig een brandende lucifer erbij houden en wachten tot de vlammen gedoofd zijn.
Het gerecht vermengen met de Doperwtjes en reepjes Paprika.
De zure Room vermengen met de Suiker en dit mengsel in de pan gieten.
Het geheel nog 5 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen.
Daarna direct op warme borden serveren.
Els zegt:
Maar deze ga ik proberen.
Groetjes Els;)