Klik op de foto om het mandje helemaal te zien.
Heel leuk deze mandjes. Ik heb voor de vormpjes aluminium vormpjes gebruikt. Pas wel op, ze worden gloeiend heet. De hoogte is 7 cm, hoog genoeg om de flensjes mooi te kunnen draperen.
Mijn koekenpannetje heeft een diameter van 14 cm.
Heb je lagere vormpjes, dan kun je de flensjes wat kleiner maken.
Recept
« Terug naar recepten
Mandjes van flensjes
PT15M
Mandjes van flensjes
Een heerlijk mandjes van flensjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Caloriearme Desserts van Christine France 1997
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mandjes van flensjes te bereiden
Oven op 200 gr. C
Zeef de bloem in een kom. Doe een snufje zout bij. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin het eiwit + de melk + de sinaasappelsap.
Klop goed tot al het vocht is opgenomen en je een glad beslag hebt.
Doe een heel klein beetje boter of margarine in het koekenpannetje (of vet het pannetje in).
Giet wat beslag in het pannetje zodat de hele bodem dun en gelijkmatig bedekt is. Bak het flensje dan aan beide kanten goudbruin. Bak ook de andere pannenkoeken.
Zet dan de vuurvaste ovenbakjes op een bakblik/bakplaat met de bodem van de vormpjes naar boven.
Leg nu op elk vormpje een flensje en drapeer dat een beetje in vorm.(vorm er bijv. wat "vouwen" in, zodat je hoeken krijgt.
Schuif de bakblik in de oven ong. 10 minuten. De flensjes moeten knapperig zijn.
Haal de flensjes dan heel voorzichtig van de vormpjes, de onderkant kan wat blijven plakken.
Zeef de bloem in een kom. Doe een snufje zout bij. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin het eiwit + de melk + de sinaasappelsap.
Klop goed tot al het vocht is opgenomen en je een glad beslag hebt.
Doe een heel klein beetje boter of margarine in het koekenpannetje (of vet het pannetje in).
Giet wat beslag in het pannetje zodat de hele bodem dun en gelijkmatig bedekt is. Bak het flensje dan aan beide kanten goudbruin. Bak ook de andere pannenkoeken.
Zet dan de vuurvaste ovenbakjes op een bakblik/bakplaat met de bodem van de vormpjes naar boven.
Leg nu op elk vormpje een flensje en drapeer dat een beetje in vorm.(vorm er bijv. wat "vouwen" in, zodat je hoeken krijgt.
Schuif de bakblik in de oven ong. 10 minuten. De flensjes moeten knapperig zijn.
Haal de flensjes dan heel voorzichtig van de vormpjes, de onderkant kan wat blijven plakken.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
barbara Metz zegt:
Toen ik het op t.v. zag,wou ik het ook maken,maar ga het proberen met het pak pannenkoekenmeel v.Koopmans.Ik heb ook een klein koekenpannetje en kan flinterdunne flensjes bakken en ga jou mandjes nu ook maken. Bedankt!!:D:D
fabita zegt:
overstroomd wordt door familie. De mandjes heb ik blijkbaar gemist op 24 kitchen, ik kijk daar wel erg graag naar of neem het soms op, vooral met kok Rudolf. Dit boek heb ik al sinds eind jaren 90, maar nooit iets uit gemaakt (heb te veel kookboeken). Dit was erg lekker en apart, met subtiele smaak van sinaasaapelsap(ongesuikerd uit pak)en zeer krokant. Laat je weten hoe het ging met pannenkoekenmix?
Prettige feestdagen;):p