Recept
« Terug naar recepten
Mango-tomatencurry
PT25M
Mango-tomatencurry
Een heerlijk mango-tomatencurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Mango-tomatencurry te bereiden
Stoom de rijst gaar in een pan of rijstkoker.
Verhit de zonnebloemolie in een wok boven een redelijk hoog vuur en voeg de mosterdzaadjes toe. Bak deze gedurende 30 seconden totdat ze beginnen te barsten, voeg vervolgens de kerriepoeder, kerriebladeren, kurkuma, gember, chili peper, kardemom en knoflook toe. Bak het geheel gedurende 1 á 2 minuten al roerende op totdat de geur goed te ruiken is. Voeg dan de ui en zout al roerende toe totdat de ui zacht wordt na 1 á 2 minuten.
Vervolgens voegt u de mango en tomaat toe en laat u dit 1 minuut staan, waarna u al roerende de kokosmelk toe voegt. Laat de pan vervolgens gedurende 1 á 2 minuten op laag vuur staan om het geheel goed warm te krijgen.
Roer de koriander en cashewnoten door het gerecht en serveer de curry met de gestoomde rijst.
Verhit de zonnebloemolie in een wok boven een redelijk hoog vuur en voeg de mosterdzaadjes toe. Bak deze gedurende 30 seconden totdat ze beginnen te barsten, voeg vervolgens de kerriepoeder, kerriebladeren, kurkuma, gember, chili peper, kardemom en knoflook toe. Bak het geheel gedurende 1 á 2 minuten al roerende op totdat de geur goed te ruiken is. Voeg dan de ui en zout al roerende toe totdat de ui zacht wordt na 1 á 2 minuten.
Vervolgens voegt u de mango en tomaat toe en laat u dit 1 minuut staan, waarna u al roerende de kokosmelk toe voegt. Laat de pan vervolgens gedurende 1 á 2 minuten op laag vuur staan om het geheel goed warm te krijgen.
Roer de koriander en cashewnoten door het gerecht en serveer de curry met de gestoomde rijst.