Recept
« Terug naar recepten
Manti
PT30M
Manti
Een heerlijk manti recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
29
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Manti te bereiden
Kneed de bloem met het ei en wat water tot een glad deeg.
Bedek het deeg met een natte theedoek en laat het een half uurtje rusten op een warme plek.
Snijd de ui in stukjes en bak dit samen met het gehakt in 2 eetlepels boter gaar.
Breng op smaak met gehakte peterselie, zout en peper.
Verdeel het deeg in twee gelijke porties op een met bloem bestoven werkblad
en rol het uit tot een dikte van 2 mm.
verdeel het uitgerolde deeg in vierkantjes van 3 cm.
Verdeel het vleesmengsel over de helft van de vierkantjes,
maak de randjes vochtig met water en plak de andere helft van het deeg erop.
Druk de randjes goed dicht!
Kook de manti in zout water totdat ze naar de oppervlakte komen drijven
(dit duurt ongeveer een kwartier) en draai dan het gas laag.
Pers de knoflook uit boven de yoghurt met een beetje zout en klop dit goed door.
Smelt 2 eetlepels boter en doe hier de rode peper of paprikapoeder bij.
Wegzetten.
Laat de manti uitlekken en doe ze in borden.
Giet hier de knoflookyoghurt over en dan een beetje van de gesmolten boter met rode peper.
Bedek het deeg met een natte theedoek en laat het een half uurtje rusten op een warme plek.
Snijd de ui in stukjes en bak dit samen met het gehakt in 2 eetlepels boter gaar.
Breng op smaak met gehakte peterselie, zout en peper.
Verdeel het deeg in twee gelijke porties op een met bloem bestoven werkblad
en rol het uit tot een dikte van 2 mm.
verdeel het uitgerolde deeg in vierkantjes van 3 cm.
Verdeel het vleesmengsel over de helft van de vierkantjes,
maak de randjes vochtig met water en plak de andere helft van het deeg erop.
Druk de randjes goed dicht!
Kook de manti in zout water totdat ze naar de oppervlakte komen drijven
(dit duurt ongeveer een kwartier) en draai dan het gas laag.
Pers de knoflook uit boven de yoghurt met een beetje zout en klop dit goed door.
Smelt 2 eetlepels boter en doe hier de rode peper of paprikapoeder bij.
Wegzetten.
Laat de manti uitlekken en doe ze in borden.
Giet hier de knoflookyoghurt over en dan een beetje van de gesmolten boter met rode peper.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
virginia zegt:
Ik doe er altijd rauwe gehakt in met peterselie en ui?
Zo zie ik dat het ook hier gemaakt word en krijgt het deeg tijdens het koken een lekkerdere smaak.
Ik maak altijd een botersausje door een eetlepel tompuree erdoor te doen met iets rode peperpoeder.;)
ayse zegt:
Maar goed het was te proberen:p
Weet je trouwens dat er ook zoete rode peper bestaat;)
Groetjes,Ayse:D
annaguzeltas zegt:
ayse zegt:
Ik bedoel moet ik dan minder sumac eroverheen gebruiken dan mijn peper??:p;)
Bij mijn recept doe ik ook knoflook door de yogurt..
Groetjes,Ayse:)
annaguzeltas zegt:
ayse zegt:
Dat ga ik volgende keer er ook eens overheen doen.
sumac is vrij grof en inderdaad zurig..gebruik je dan minder dan peper???
Groetjes,Ayse:D
apu zegt: