Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
PT45M
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Een recept van mijn collega dat ik heb gekregen omdat het gesprek altijd
uitdraait op lekker eten.
In het originele recept wordt gebruik gemaakt van een hele kip (in 4 of 6
stukken) maar ik heb gemakshalve drumsticks gebruikt. Je kunt ook
kippendijen of bouten gebruiken.
Laat de kip lang genoeg marineren, dus zet het bij voorkeur al een dag van
te voren in de marinade.
Deze kip kan ook uitstekend op de bbq. Let dan wel op dat je stukken
niet te dik zijn zodat ook de binnenkant goed gaar kan worden!!
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Mijn collega Redouane
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse kip uit de oven (of bbq) te bereiden
- Rasp de knoflook, gember en als je verse kurkuma hebt deze ook. Voeg de droge specerijen toe en het citroensap toe en meng met een flinke scheut olijfolie alles door elkaar.
- Masseer de kip hiermee goed in en laat het een nacht (of 24 uur) in de koelkast marineren.
- Neem een bakplaat met bakpapier erop, sprenkel hier wat olijfolie op en leg de stukken kip erop. Dek af met een stuk aluminiumfolie en zet de plaat 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C.
- Op het laatst haal je het folie eraf en zet je de oven op grillstand voor een krokante bite.
- Leg de kip in een schaal en strooi er geroosterde amandelen en groene olijven (zonder pit) overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met aardappel wedges of gebakken aardappelschijfjes en een frisse salade.