Recept
« Terug naar recepten
Mediterrane kiploempiaatjes
PT45M
Mediterrane kiploempiaatjes
Een heerlijk mediterrane kiploempiaatjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterrane kiploempiaatjes te bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Roerbak de stukjes kip in ca. 3 minuten gaar.
Bestrooi ze met zout en peper, laat ze afkoelen.
Meng de kaas, bosui, gedroogde tomaat, olijven en Provençaalse kruiden erdoor.
Snijd de loempiavellen elk in 4 kantjes en spreid ze uit op het werkblad.
Bestrijk de velletjes dun met olijfolie.
Schep in het midden een smalle reep van het kipmengsel.
Vouw eerst de onderkant van het deeg erover, vervolgens de zijkanten.
Rol het geheel als een loempia op.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden Celcius.
Frituur de loempiaatjes met 4 tot 6 stuks tegelijk in 5 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Tip
Deze loempiaatjes zijn lekker met wat tomatenketchup.
Roerbak de stukjes kip in ca. 3 minuten gaar.
Bestrooi ze met zout en peper, laat ze afkoelen.
Meng de kaas, bosui, gedroogde tomaat, olijven en Provençaalse kruiden erdoor.
Snijd de loempiavellen elk in 4 kantjes en spreid ze uit op het werkblad.
Bestrijk de velletjes dun met olijfolie.
Schep in het midden een smalle reep van het kipmengsel.
Vouw eerst de onderkant van het deeg erover, vervolgens de zijkanten.
Rol het geheel als een loempia op.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden Celcius.
Frituur de loempiaatjes met 4 tot 6 stuks tegelijk in 5 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Tip
Deze loempiaatjes zijn lekker met wat tomatenketchup.