Recept
« Terug naar recepten
Meergranenbrood met rijst
PT195M
Meergranenbrood met rijst
Een heerlijk meergranenbrood met rijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lilith Inanna
Bereidingstijd:
195 min
Personen:
? personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meergranenbrood met rijst te bereiden
Breng in een steelpannetje een laag water van± 3 cm aan de kook. Voeg de gebroken roggekorrels toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de korrels gedurende een kwartiertje zachtjes koken met deksel op de pan. Roer af en toe. Kookt 't een kwartiertje, voeg dan de meergranenrijst toe en laat dat net zolang meekoken als op de verpakking van de rijst is aangegeven (8 min. ofzo). Giet het geheel af en laat goed uitlekken in een zeef en helemaal afkoelen.
Meng de karnemelk, het water, de stroop en de olie met een garde en giet de vloeistof in je bakvorm. Doe de eetlepel boter erbij en de helft van het uitgelekte en afgekoelde rogge-rijst mengsel. Schep daar de helft van het meel bovenop en vervolgens het zout, de baking soda en de vitamine C. Voeg de rest van het meel toe en maak bovenin een klein kuiltje, waarin je de gist strooit.
In de broodbakmachine op programma "Normaal" (ca. 3 uur). Na de pieptoon (meestal wanneer de 2e kneedronde begint) de rest van het rogge-rijstmengsel toevoegen.
Meng de karnemelk, het water, de stroop en de olie met een garde en giet de vloeistof in je bakvorm. Doe de eetlepel boter erbij en de helft van het uitgelekte en afgekoelde rogge-rijst mengsel. Schep daar de helft van het meel bovenop en vervolgens het zout, de baking soda en de vitamine C. Voeg de rest van het meel toe en maak bovenin een klein kuiltje, waarin je de gist strooit.
In de broodbakmachine op programma "Normaal" (ca. 3 uur). Na de pieptoon (meestal wanneer de 2e kneedronde begint) de rest van het rogge-rijstmengsel toevoegen.
Mijn kookverhaal (Lilith Inanna)
Dit meergranenbrood is na verschillende dingen te hebben uitgeprobeerd ontstaan en het is een heerlijk luchtig en mals brood. En nog voedzaam en gezond ook. Past eigenlijk bij van alles. Kaas, verschillende kazen, vind ik er erg lekker op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
lilith zegt: