Verdeel de groentes over de borden (groentes van binnen de kip en buiten de kip) en dan de stukken kip.
Je kunt er aardappelen (puree) bij geven of rijst.
NOOT:Waarschuwing--->Alle keukengereedschappen welke met rauwe kip in aanraking komen altijd heet schoonmaken om bacteriele infecties te voorkomen!!!
Recept
« Terug naar recepten
Met Soffritta Gevulde Kip uit de Oven
PT165M
Met Soffritta Gevulde Kip uit de Oven
Een heerlijk met soffritta gevulde kip uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
165 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Met Soffritta Gevulde Kip uit de Oven te bereiden
1).Verhit 1 eetlepel boter en fruit daarin aan de helft van de wortel en ui, de knoflook en de selderijstengel. Roer dit net zolang tot de wortel zacht is geworden (dan zijn de ui en en selderij ook zo ver).
2).Werk voorzichtig de huid over nek, borst en dijen los en werk daar een lepel zachte boter in weg.
3).Vul de holte van de kip met een mengsel van de aangefruite groentes met wat peterseliesteeltjes, selderijblaadjes en de 6 schijfjes citroen en knoop de holte dan dicht.
4.Smeer de buitenzijde van de kip in met een eetlepel boter en bestrooi ruim met peper en zout.
5).Bind de kip op.
6).Zet de kip in het bakblik of ovenschotel met de borst naar boven en schuif het geheel in de oven.
7).Na 15 minuten de kip uit de oven halen en insmeren met 1 eetlepel roomboter. Dan weer in de oven zetten en temperatuur op 180 graden Celsius zetten. Tevens de rest van de ui en wortel rondom de kip leggen.
8).Daarna na 30 minuten de kip weer uit de oven halen en vervolgens in kwasten met het citroensap. Wanneer de groentes rondom de kip dreigen droog te komen staan een scheut water bijvoegen.
9).Na weer een kwartier (dus in totaal na 1 uur) de kip weer uit de oven halen en begieten met het vocht in het bakblik.
10).Zet weer 15 minuten terug in de oven en test op gaarheid. Eventueel nog telkens 7 minuten in de oven zetten en testen.
(Voor mensen die dat hebben: een thermometer in de dij geeft dan een temp van 75 graden Celsius)
11).Zet de kip op een snijplank weg, bedekt met alu-folie en laat hem 20 minuten rusten.
12).Verwijder het opbindtouw.
13).Kook de sappen in welke in het bakblik waren achtergebleven.
14).Verdeel de kip in stukken.
2).Werk voorzichtig de huid over nek, borst en dijen los en werk daar een lepel zachte boter in weg.
3).Vul de holte van de kip met een mengsel van de aangefruite groentes met wat peterseliesteeltjes, selderijblaadjes en de 6 schijfjes citroen en knoop de holte dan dicht.
4.Smeer de buitenzijde van de kip in met een eetlepel boter en bestrooi ruim met peper en zout.
5).Bind de kip op.
6).Zet de kip in het bakblik of ovenschotel met de borst naar boven en schuif het geheel in de oven.
7).Na 15 minuten de kip uit de oven halen en insmeren met 1 eetlepel roomboter. Dan weer in de oven zetten en temperatuur op 180 graden Celsius zetten. Tevens de rest van de ui en wortel rondom de kip leggen.
8).Daarna na 30 minuten de kip weer uit de oven halen en vervolgens in kwasten met het citroensap. Wanneer de groentes rondom de kip dreigen droog te komen staan een scheut water bijvoegen.
9).Na weer een kwartier (dus in totaal na 1 uur) de kip weer uit de oven halen en begieten met het vocht in het bakblik.
10).Zet weer 15 minuten terug in de oven en test op gaarheid. Eventueel nog telkens 7 minuten in de oven zetten en testen.
(Voor mensen die dat hebben: een thermometer in de dij geeft dan een temp van 75 graden Celsius)
11).Zet de kip op een snijplank weg, bedekt met alu-folie en laat hem 20 minuten rusten.
12).Verwijder het opbindtouw.
13).Kook de sappen in welke in het bakblik waren achtergebleven.
14).Verdeel de kip in stukken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Kan het zijn dat je een kip van 2000 gram bedoelt? In je recept staat namelijk 200 gram.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.