Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse spiegeleieren
PT30M
Mexicaanse spiegeleieren
Een heerlijk mexicaanse spiegeleieren recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse spiegeleieren te bereiden
Snijd het spek in dobbelsteentjes.
Pel de ui en knoflookteentjes en snijd ze fijn.
Halveer de groene pepers in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn.
Snijd de tomaten in achten.
Verhit de olie in de pan en bak het spek in ca. 3 min. goudbruin.
Voeg ui, knoflook en groene pepers toe en bak ze 3-4 min. mee.
Voeg tomaten en tabasco toe en laat het mengsel nog 6 min. zachtjes pruttelen.
Druk met een spatel 8 kuiltjes in het mengsel en breek voorzichtig boven elk kuiltje 1 ei.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Doe de deksel op de pan en laat het tomaten-eimengsel in ca. 6 min. stollen.
Maal er zwarte peper boven en bestrooi met peterselie.
Serveer heet.
Pel de ui en knoflookteentjes en snijd ze fijn.
Halveer de groene pepers in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn.
Snijd de tomaten in achten.
Verhit de olie in de pan en bak het spek in ca. 3 min. goudbruin.
Voeg ui, knoflook en groene pepers toe en bak ze 3-4 min. mee.
Voeg tomaten en tabasco toe en laat het mengsel nog 6 min. zachtjes pruttelen.
Druk met een spatel 8 kuiltjes in het mengsel en breek voorzichtig boven elk kuiltje 1 ei.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Doe de deksel op de pan en laat het tomaten-eimengsel in ca. 6 min. stollen.
Maal er zwarte peper boven en bestrooi met peterselie.
Serveer heet.
bmenting zegt: