Recept
« Terug naar recepten
Mihoen Singapore
PT45M
Mihoen Singapore
Een heerlijk mihoen singapore recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Singapore
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mihoen Singapore te bereiden
Breng een pan met ruim water (2 liter per 250 gram) aan de kook en voeg eventueel zout naar smaak toe.
Doe de eiermie in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Trek na 1 minuut de mie los met 2 vorken.
Laat de mie nog 4 minuten onder af en toe roeren gaar koken. Giet de mie af en spoel na met koud water. Laat uitlekken in een zeef of vergiet.
De eiermie is nu klaar om op te dienen of om mee te wokken.
Bereidingswijze:
Hak gember, knoflook, zwarte peper, citroensap, sambal, wat olie en wat soyasaus fijn. Meng eventueel wat extra olie door de marinade en doe deze in een schaal.
Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe, roer het goed om. Laat de marinade 15 minuten intrekken.
Verwarm een wok zonder olie. Hak de ui, knoflook en gember fijn. Bak dit aan en voeg kerriepoeder, kurkuma, trassi en chilipoeder toe.
Roerbak de gemarineerde kipfilet en ham totdat het gaar en bruin is.
Voeg paprika, prei en de champignons toe en roerbak het 1 minuut mee. Er komt vocht vrij van de verse groenten.
Voeg hieraan de groenten toe en roerbak deze 3 minuten op hoog vuur mee, laat het vocht verdampen. Voeg de Mihoen toe en warm het geheel goed door op matig vuur.
Serveertips:
Bak een omelet en serveer de Mihoen met omeletreepjes en een portie saté. Serveer met kroepoek, atjar, seroendeng en gebakken uitjes.
Doe de eiermie in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Trek na 1 minuut de mie los met 2 vorken.
Laat de mie nog 4 minuten onder af en toe roeren gaar koken. Giet de mie af en spoel na met koud water. Laat uitlekken in een zeef of vergiet.
De eiermie is nu klaar om op te dienen of om mee te wokken.
Bereidingswijze:
Hak gember, knoflook, zwarte peper, citroensap, sambal, wat olie en wat soyasaus fijn. Meng eventueel wat extra olie door de marinade en doe deze in een schaal.
Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe, roer het goed om. Laat de marinade 15 minuten intrekken.
Verwarm een wok zonder olie. Hak de ui, knoflook en gember fijn. Bak dit aan en voeg kerriepoeder, kurkuma, trassi en chilipoeder toe.
Roerbak de gemarineerde kipfilet en ham totdat het gaar en bruin is.
Voeg paprika, prei en de champignons toe en roerbak het 1 minuut mee. Er komt vocht vrij van de verse groenten.
Voeg hieraan de groenten toe en roerbak deze 3 minuten op hoog vuur mee, laat het vocht verdampen. Voeg de Mihoen toe en warm het geheel goed door op matig vuur.
Serveertips:
Bak een omelet en serveer de Mihoen met omeletreepjes en een portie saté. Serveer met kroepoek, atjar, seroendeng en gebakken uitjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
IJsbrand Vreugdenhil zegt:
bametz-saffrie zegt:
Scheutje arachide-olie (=pindaolie) erbij en "aanbraden". Zo wordt het krokant en meteen de gare kipfilet + groenten erbij en met snelle bewegingen wokken.
Barbara Metz zegt:
Zowel voor de bami als de mihoen overgiet ik het met kokend heet water
en ga het opbakken zoals in het review staat.