Recept
« Terug naar recepten
Minestronesoep
PT80M
Minestronesoep
Een heerlijk minestronesoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
marleen willebrands
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Minestronesoep te bereiden
Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook 5 minuten totdat de ui zacht is. Voeg de aardappel toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de wortelen, bleekselderij en courgette toe en bak deze ook even mee. Voeg dan de runderbouillon, de tomaten, het blikje tomatenpuree, de italiaanse kruiden en de kaaskorst toe. Breng alles aan de kook en laat 1 uur zachtjes koken. Voeg de fijgehakte peterselie en de gekookte macaroni toe en verwarm het gerecht nog 10 minuten door. Verwijder de kaaskorst, breng de minestrone op smaak met zout en peper. Rasp wat parmezaanse kaas en strooi dit over de soep vlak voor het serveren. Serveer er knapperig italiaans brood bij.
Chris Nijs zegt: