Recept
« Terug naar recepten
Minisavooitjes met forel
PT45M
Minisavooitjes met forel
Een heerlijk minisavooitjes met forel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Minisavooitjes met forel te bereiden
1. Blancheer de savooitjes anderhalve minuut in kokend water en laat snel afkoelen onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en verwijder de kern uit de kooltjes.
2. Vermeng de forel, de emmentaler, de zure room, het ei, de karwijzaadjes, peper, zout, muskaatnoot, dille en paprikapoeder in de keukenmachine of met een vork.
3. Breng de vulling aan in de holte binnen in de savooikooltjes. Wikkel ze in aluminiumfolie en plaats ze 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C of tot de vulling gestold is. Dit gerecht wordt nog lekkerder met een kruidige tomatencoulis. Hak de ontvelde en ontpitte tomaten fijn. Verwarm ze samen met olijfolie, peper, zout en gehakte dille.
2. Vermeng de forel, de emmentaler, de zure room, het ei, de karwijzaadjes, peper, zout, muskaatnoot, dille en paprikapoeder in de keukenmachine of met een vork.
3. Breng de vulling aan in de holte binnen in de savooikooltjes. Wikkel ze in aluminiumfolie en plaats ze 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C of tot de vulling gestold is. Dit gerecht wordt nog lekkerder met een kruidige tomatencoulis. Hak de ontvelde en ontpitte tomaten fijn. Verwarm ze samen met olijfolie, peper, zout en gehakte dille.