Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met cider
PT20M
Mosselen met cider
Een heerlijk mosselen met cider recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met cider te bereiden
Borstel de mosselen schoon onder koud stromend water.Controleer de mosselen.Gebruik alleen dichte mosselen.Verwijder kapotte en open schelpen.Bewaar de mosselen voor gebruik in koud water.Was de appel en boor het klokhuis eruit,snijd ze in plakken en halveer deze.Verwarm de sjalot,bleekselderij,appelschijfjes en spek in een grote pan op middelhoog vuur.Voeg,zodra de ingredienten beginnen te geuren,de mosselen toe en verdeel de crème fraiche erover en voeg naar smaak peper toe en schenk de cider erover.Breng het aan de kook en kook de mosselen 8 min.gaar.Verwijder nog gesloten mosselen.Strooi de petereselie over en serveer in de pan.
Lekker met warm stokbrood en bijv.witlofsalade.
Lekker met warm stokbrood en bijv.witlofsalade.
Maarschalkerweerd zegt: