Recept
« Terug naar recepten
Mossels in saffraan-pieterseliesaus
PT45M
Mossels in saffraan-pieterseliesaus
Een heerlijk mossels in saffraan-pieterseliesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
7 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mossels in saffraan-pieterseliesaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het deeg ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet deze licht in. Snijd het bladerdeeg diagonaal in vieren en leg de plakjes op de bakplaat. Klop het ei los en strijk dit over het deeg. Bak het bladerdeeg in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Week de saffraandraadjes in warm water. Pel de uien snipper deze.
Breng de wijn met ui en de helft van de peterselie in een ruime pan aan de kook. Controleer de mosselen en verwijder de exemplaren die na een stevige tik op het aanrecht niet sluiten. Voeg de mosselen toe en kook ze ca. 5 minuten tot ze open zijn. Schep de gare mosselen uit de pan. Voeg het kerriepoeder aan het kookvocht toe en kook dit tot de helft in. Voeg de kookroom toe en kook dit in tot de saus licht bindt. Haal intussen de gare mosselen uit de schelp. Zeef de saus en voeg de saffraan en de rest van de peterselie toe. Verwarm de mosselen in de saus. Serveer ze per persoon in schaaltje op een groot bord en leg de bladerdeegkoekjes erlangs.
Breng de wijn met ui en de helft van de peterselie in een ruime pan aan de kook. Controleer de mosselen en verwijder de exemplaren die na een stevige tik op het aanrecht niet sluiten. Voeg de mosselen toe en kook ze ca. 5 minuten tot ze open zijn. Schep de gare mosselen uit de pan. Voeg het kerriepoeder aan het kookvocht toe en kook dit tot de helft in. Voeg de kookroom toe en kook dit in tot de saus licht bindt. Haal intussen de gare mosselen uit de schelp. Zeef de saus en voeg de saffraan en de rest van de peterselie toe. Verwarm de mosselen in de saus. Serveer ze per persoon in schaaltje op een groot bord en leg de bladerdeegkoekjes erlangs.